Ароматний бульйон в мультиварці

Як свідчить енциклопедія, бульйон це рідкий навар з м’яса або овочів. Легко засвоюється організмом, але має більше смакове значення, ніж поживне. Приготувати відмінний бульйон в мультиварці простіше, ніж здається на перший погляд.

Як самостійне блюдо бульйон використовується в кулінарії багатьох країн. Його часто подають окремо або з різноманітними гарнірами. Але частіше всього використовують для приготування супів, і як заправку для соусів. Від того, який варіант вам потрібний, залежить як зварити бульйон в мультиварці.

бульйон в мультиварціОвочевий бульйон

Знадобиться

  • овочі: морква, цибуля ріпчаста, стебло цибулі-порею, селера);
  • спеції: часник, петрушка, кріп, лавровий лист, перець горошком);
  • оливкова олія 2 столові ложки;
  • сіль за смаком.

Приготування

Ретельно вимиті овочі нарізати великими шматками. Викласти їх у чашу мультиварки і скропити оливковою олією. Встановити режим «Смаження» на 20-25 хвилин.

Змінити режим на «Мультиповар» і додати два літри води. Довести до кипіння, зняти піну, посолити. Варити 1 годину в режимі «Суп», за 15 хвилин до закінчення програми додати спеції.

Після закінчення варіння овочі і спеції акуратно вийняти з бульйону.

Курячий бульйон

Щоб приготувати курячий бульйон в мультиварці будуть потрібні ті ж овочі і спеції, що і в попередньому рецепті, плюс курка бажано на кісточці. Головна відмінність приготування в тому, що всі інгредієнти складаються в чашу мультиварки відразу, без попереднього обсмажування овочів.

Готувати в режимі «Гасіння» 2 години, потім процідити.

Рибний бульйон

Дуже ароматним виходить рибний бульйон. По часу він готується як овочевий 1 – 1,5 години. Спеції вибирайте будь-які, на ваш смак, але у випадку з рибою не перестарайтеся. Для рибного бульйону досить чорного перцю горошком і лаврового листа. Рибу можна використовувати будь-яку, особливо добре підходять голови і хребти вже використаних рибин, це і економно, і дуже смачно.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *