Ацидофілін

Чому ацидофілін краще молока?
Кисломолочні продукти повинен вживати кожен. Вони допомагають боротися з багатьма хворобами і відновлюють нормальну кишкову флору, пригнічують запальні і гнильні процеси, відновлюють імунітет, покращують обмін речовин.

Сьогодні люди часто страждають дисбактеріозом, який сприяє виникненню різних проблем зі здоров’ям. Такий кисломолочний продукт як ацидофілін здатний відновити діяльність організму. Цей напій виготовляється з пастеризованого коров’ячого молока шляхом його сквашування.

Він більш корисний і краще засвоюється, ніж звичайне молоко, тому ацидофілін рекомендується вживати в дієтичному і лікувальному харчуванні. Його слід включити в раціон дітей, вагітних жінок, годуючих матерів. Як і інші кисломолочні продукти пити ацидофілін слід невеликими ковтками з паузами. При цьому напій повинен бути теплим. Також існують таблетки ацидофіліну, які виписуються лікарем при лікуванні багатьох хвороб.

Молочнокисла паличка, яка бере участь у приготуванні кисломолочного напою, була виділена петербурзьким лікарем В. О. Підгорецьким в 1903 році. При дослідженнях були встановлені її унікальні властивості і те, що вона ефективніше відновлює порушену мікрофлору кишечника.

Існує резервуарний і термостатный спосіб виробництва ацидофіліну. Термостатный напій відрізняється від резервуарного способом приготування і смаком. При створенні закваски використовуються спеціальні ацидофільні палички, які, потрапляючи в організм людини, покращують травлення і усувають шкідливі мікроорганізми. Ці молочнокислі бактерії приживаються в товстому кишечнику і не руйнуються в шлунку. Для приготування ацидофіліну використовують комбіновану закваску, яка складається з молочнокислого стрептокока, кефірних грибків і ацидофільних паличок. Її витримують 10-12 годин при температурі 32-37 градусів вище нуля. У результаті виходить молочнокислий продукт, який має густу і тягучу консистенцію.

Даний напій нагадує за своїми смаковими якостями кефір. У деяких випадках його змішують з фруктовими соками і трохи підсолоджують. Корисний ацидофілін людям, які страждають захворюваннями печінки, коліт, туберкульозом та хронічними хворобами кишечника. Так як в цьому кисломолочному продукті міститься багато вітаміну В, то його слід вживати при неврозах. Рекомендується пити цей напій під час прийому антибіотиків – так як він здатний відновити мікрофлору кишечника, яку вони зруйнували. Користь ацидофіліну була оцінена людьми з лактозною недостатністю, адже він швидко засвоюється. Хворим на панкреатит, виразковою хворобою і гастритом з підвищеною кислотністю слід виключити кисломолочний напій з свого раціону.

Позитивні відгуки про ацидофілін стосуються його здатності позитивно впливати на жирну шкіру обличчя. Цим напоєм рекомендується вмиватися кожен день і шкіра позбавитися від зайвої жирового шару, який сприяє виникненню прищів, вугрів і інших запальних процесів. Косметологи радять використовувати його в якості косметичної маски. Його слід нанести на обличчя і через десять хвилин змити.

На жаль, купити сьогодні ацидофілін в чистому вигляді можна не скрізь, у зв’язку з їх незначним виробництвом. Він частіше входить до складу пасти, молока, сиру і кислого молока. Через невеликий попит ацидофільні продукти не користуються тією популярністю, яку вони заслуговують. Можна зазирнути в торговий центр: Світ Метро, який відрізняється низькими цінами і великим асортиментом товару. Щоденні поставки продуктів гарантують те, що вони свіжі, а строгий контроль якості дозволяє стежити за станом продукції. Діапазон цін на кисломолочні продукти в даному торговому центрі становить 15-80 рублів.

Не знаючи де купити цей кисломолочний напій можна приготувати його самостійно на основі ацидофільної закваски, яка продається в аптеці. Для створення даного напою потрібно протягом тридцяти хвилин при температурі 90-95 градусів тепла пастеризувати молоко. Потім його слід охолодити до 40 градусів тепла і додати культуру ацидофільної палички.

Все необхідно перемішати і залишити на десять годин. Напій буде вважатися готовим, коли утворюється щільний згусток. Домашній ацидофілін може зберігатися не більше трьох діб при температурі не вище восьми градусів тепла.

Ціна власноруч створеного молочнокислого продукту не спустошить гаманець, а сам напій принесе величезну користь організму.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *