Азіатський салат з авокадо, шпинатом і апельсином

Як ви думаєте, який головний продукт в цьому салаті? Авокадо? Шпинат? А ось і ні! Головним тут буде апельсин, і ось чому. У авокадо і у шпинату нейтральний смак, тому вони виступають на других ролях, а смак салату визначає інгредієнт з більш яскравою смакової палітри. У нашому випадку це апельсин. Салат з авокадо, апельсином і шпинатом має характерний кисло-солодкий смак, за рахунок апельсина він вийде досить соковитим з приємним цитрусовим ароматом. Обов’язково додамо імбир і червоний лук щоб надати салату трохи гостроти і підкреслити його належність до азіатської кухні. Масло для заправки краще вибрати рафінована, він не повинен перебивати смак овочів і фруктів.
Дивіться так само салат з апельсином і фетою.
Інгредієнти для салату зі шпинатом і апельсином:
– свіжий шпинат (листя) – велика жменя;
– авокадо – 0,5 великого або 1 невеликий;
– апельсин – 1 невеликий;
– лайм – 1шт (тільки сік);
– цибуля червоний – половина невеликої цибулинки;
– імбир – 2 см (1 ч. л. в подрібненому вигляді);
– сіль – за смаком;
– цукор – щіпка;
– олія рафінована – 2 ст. л;
– перець чорний мелений – 1-2 щіпки (за бажанням).

Приготування:

імбир і цибулю нарізати
Заправка в азіатський салат з авокадо, шпинатом і апельсином готується заздалегідь, щоб всі компоненти, що входять до її складу, встигли віддати свій смак і відчути смак інших інгредієнтів. Половинку червоного салатного лука (не дуже гострого або солодкого) наріжемо як можна дрібніше, кубиками. Очистимо невеликий шматочок свіжого корінця імбиру, разрежем тонкими пластинами і потім кожну пластину подрібнити ножем (або просто натремо імбир на самій дрібній терочке).
влити сік лимона
Пересипаємо цибулю з імбиром у пиалку. Видавлюємо туди сік з половинки невеликого лайма (приблизно 1,5 ч. л), додаємо дрібку цукру і трохи дрібної солі. Все змішуємо, залишаємо на 5-7 хвилин. В цей час миємо й обсушуємо шпинат, чистимо від шкірки апельсин.
Додаємо масло
Додаємо в салатну заправку рафінована рослинна олія. Все ще раз перемішуємо і залишаємо соус набирати смак.
з авокадо извельчь кісточку
Приступаємо до приготування салату. Беремо стиглий, але не занадто м’який авокадо, розрізаємо гострим ножем навпіл уздовж. Кісточку виймаємо.
авокадо нарізати
Підчіплюємо ложкою м’якоть авокадо біля шкірки і просуваємо ложку по краю так, щоб м’якоть відокремлювалася від стінок. Виймаємо, ріжемо часточками, потім ріжемо великими шматками. Щедро поливаємо шматочки авокадо соком лайма – тепер він не потемніє, а ніжна масляниста м’якоть придбає легку кислинку.
апельсин нарізати
Очищений апельсин розбираємо на часточки, знімаючи з кожного белесую плівочку. Сік зберігаємо, ми додамо його в салат разом з апельсиновою м’якоттю.
Шпинат нарізати
Листя шпинату складаємо один на інший, шаткуємо смужками (або рвемо руками на не дуже дрібні шматочки).
шпинат полити заправкою
На дно миски висипаємо нарізане листя шпинату. Поливають салатною заправкою, перемішуємо ложкою.
Додаємо в салат шматочки авокадо і апельсин
Додаємо в салат шматочки авокадо і апельсин разом з соком. Обережно перемішуємо, поддевом знизу вгору, залишаємо салат на 2-3 хвилини просочитися. При бажанні злегка присипаємо салат чорним меленим перцем (свіжомеленим, він більш ароматний).
Азіатський салат з авокадо, шпинатом і апельсином
Викладаємо в порційний салатник і подаємо до столу. Салат з авокадо зі шпинатом і апельсином можна приготувати на вечерю, а можна запропонувати і в якості незвичайного гарніру, наприклад, до смаженої курки або свинини в апельсиновому соусі.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *