Азу по-татарськи

Азу – це смачне просте блюдо, яке готують в основному з яловичини або баранини. Азу перекладається з перської, як невеликі м’ясні шматочки в гострому томатному соусі. Існує величезна кількість варіантів приготування азу: можна готувати з картоплею, можна без нього, є варіант приготування з огірками або коли використовують свинину. Пропонуємо спробувати кілька рецептів азу по-татарськи в мультиварці.

Рецепт перший: азу з солоними огірками і бараниною

Склад:

  • 2 цибулини
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 6 картоплин
  • 600 гр. баранини
  • 3 солоних огірка
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. олії соняшнику
  • 2 склянки води
  • за смаком можна додати мелений червоний перець, лавровий лист і сіль

Процес приготування:

  • баранину Ріжемо маленькими шматочками, а цибулю – півкільцями, все перекладаємо в чашку мультиварки.
  • 12 хвилин на олії обсмажуємо цибулю з м’ясом в режимі смаження, обов’язково з відкритою кришкою.
  • Далі додаємо пасту з томатів і дрібно нарізані огірки. Все добре перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
  • Додаємо половину подрібненого часнику в чашу, все заливаємо водою. Ставимо режим «Гасіння» на мультиварці приблизно на 1,5 години.
  • За 17 хвилин до кінця приготування, в чашу додаємо смажену напівготовий картоплю. Картоплю заздалегідь слід крупно порізати і обсмажити 12 хвилин на простий сковорідці або в мультиварці Редмонд.
  • Потім до м’яса в чашу додаємо решту подрібнений часник і лавровий лист. Всі перчимо і солимо, ретельно перемішуємо. Далі тушкуємо страва до сигналу. Все, наша страва азу готово.

Рецепт другий: азу по-татарськи з яловичини

азу по-татарськи з яловичиниСклад:

  • склянку томатного соку
  • 500 гр. яловичини
  • 2 картоплини
  • велика цибулина
  • 3 огірка
  • 2 склянки води
  • приправи за смаком
  • трохи рослинного масла
  • 2 моркви

Процес приготування:

  • М’ясо ріжемо кубиками. В мультиварці виставляємо режим випічки приблизно на годину, наливаємо масло і даємо приладу трохи прогрітися.
  • Далі кладемо м’ясо в миску, злегка солимо і закриваємо кришку. Даємо яловичині підсмажитися приблизно 12 хвилин.
  • Поки наше м’ясо обсмажується, очищаємо і нарізаємо овочі: цибулю – півкільцями, моркву – великою соломкою.
  • Відкриваємо чашку і додаємо нарізані овочі.
  • Крупно ріжемо огірки і також викладаємо їх до м’яса.
  • За 8 хвилин до кінця готування, заливаємо в каструлю томатний сік.
  • Після сигналу виливаємо в азу 2 склянки води, додаємо крупно нарізану картоплю, лавровий лист і улюблені спеції.
  • Включаємо гасіння на 45 хвилин. Через півгодини пробуємо, якщо необхідно, додаємо за смаком сіль. Після сигналу даємо страві трохи охолонути. Ось і все: ароматне татарське азу готово!

Рецепт третій: азу з свинини

Склад:

  • 3 томату
  • 600 гр. свинини
  • зубчик часнику
  • головка ріпчастої цибулі
  • 2 маринованих огірочка
  • сіль і спеції

Процес приготування:

  • Чистимо й нарізаємо тонкими кільцями ріпчасту цибулю. Перекладаємо його в мультиварочную чашку і наливаємо олію.
  • Цибулю обсмажуємо в режимі смаження 10 хвилин, періодично помішуючи.
  • Далі додаємо нарізане невеликими кубиками м’ясо і порізані томати. Видавлюємо зубчик часнику прямо в чашу мультиварки.
  • Ріжемо мариновані огірки і відправляємо в мультиварочную чашку. За смаком додаємо перець і сіль, перемішуємо.
  • Ставимо готувати страву на 1,5 години в режимі гасіння.

Через всього лише 2 години ви зможете насолодитися ароматним, вишуканою і смачною стравою. Пам’ятайте, що помідори і огірочки додаються за бажанням!

Також можна додати інші інгредієнти: в’ялені помідори, свіжі огірки, горошок, болгарський перець. Все буде залежати від смакових пристрастей кулінара і його домочадців.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *