Білковий сніданок знижує ризик діабету

У здорової людини рівень глюкози або цукру в крові підвищується після прийому їжі. При зниженні рівня глюкози зростає рівень інсуліну, щоб продовжувати приносити цукор до різних органів.

Більш ранні дослідження показали, що різке зростання глюкози і інсуліну в крові може привести до ослаблення контролю глюкози і збільшення індивідуального ризику розвитку діабету в подальшому. Тепер же американські дослідники з Університету Міссурі виявили, що жінки, які вживають сніданок, багатий білками, підтримують кращий рівень глюкози і краще контролюють рівень інсуліну в крові у порівнянні з тими, хто вживає сніданок з невеликим вмістом білків або з їх відсутністю.

Як пояснює професор харчування та фізіології фізичних вправ, доктор Хізер Лейди, для жінок вживання більшої кількості білка вранці може мати корисний вплив на рівні інсуліну та глюкози, у свою чергу, це захищає їх від можливого ризику розвитку діабету в майбутньому. Дослідники вивчали добірку з жінок у віці від 18 до 55 років, які вживали три різних набору сніданків або пили тільки воду протягом чотирьох днів. Кожен набір їжі не перевищував більше 300 калорій і містив однакову кількість жирів і вуглеводів, однак, вони розрізнялися за вмістом протеїнів: 3 г, 30 г і 39 р.

Вчені спостерігали за рівнем глюкози та інсуліну в крові учасників протягом чотирьох годин після сніданку. Було відзначено, що обаз автрака з великим вмістом протеїнів призвели до зниження піків рівня глюкози та інсуліну після сніданку в порівнянні з сніданком з низьким вмістом білків. Більш того, набір страв з найбільшим вмістом білка (39 р.) привів до найменшого рівня інсуліну і глюкози порівняно з набором, содержавшем 30 г білка.

Таким чином, дослідники припустили, що для здорових жінок вживання сніданку, багатої протеїнами, може вести до покращення рівня глюкози протягом ранку.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *