Борсуковий жир

При виникненні будь-яких захворювань сучасні люди поспішають в аптеку за необхідними лікарськими препаратами та антибіотиками. Хвороби існують у всі часи, тільки ось сучасних аптек раніше, на жаль, не було. Народні засоби лікування прийшли до нас не випадково. Це багатовікова історія і своєрідні традиції древньої медицини. Ні для кого не секрет, що раніше люди лікувалися завдяки спеціальним відварам, настоянками та іншими складовими власного приготування. Однак деякі способи лікування та профілактики різних захворювань, які застосовувалися в давнину, користуються не меншою популярністю в сучасному світі. Яскравим прикладом у даному випадку є борсуковий жир.

Борсук – досить поширене тварина, яке зазвичай на зиму впадає в сплячку. Для того щоб пережити холоди і заморозки, борсук повинен набрати максимальну кількість підшкірного жиру. Ще в давнину люди виявили ряд корисних властивостей борсукового жиру. Стародавні цілителі навіть називали це речовина чудодійним.

Таке висловлювання цілком виправдано. Справа в тому, що численні сучасні дослідження показали, що в барсучьем жирі міститься унікальне поєднання всіх видів корисних компонентів, які необхідні людському організму. Завдяки наявності в цьому речовині натуральних жирних кислот, регулярне вживання борсукового жиру в їжу може сприяти загальному зміцненню організму, профілактиці багатьох серйозних захворювань, причому за рахунок компонентів, що містяться в барсучьем жирі, навіть продовжується життя людини.

Одні з найбільш корисних речовин, що містяться в барсучьем жирі – ліноленова і лінолева кислоти. Виробляти ці речовини самостійно людський організм не може, але якщо їх не вистачає, то з’являється всім відомий холестерин. Завдяки цим кислотам забезпечується харчування нашим тканинам і клітинам.

Крім того борсуковий жир містить величезну кількість вітаміну А, який знижує ймовірність виникнення хронічних захворювань до мінімуму, сприяє зміцненню волосся, нігтів і шкірних покривів. У барсучьем жирі присутній також вітамін В, який особливо важливий для жіночого здоров’я, саме завдяки цьому вітаміну підтримується гормональний баланс в організмі.

Борсуковий жир можна застосовувати двома способами.

Перший варіант – зовнішнє застосування. Доведено, що борсуковий жир дуже швидко загоює рани, знімає больові відчуття, має антибактеріальну та протизапальну дію, крім того це речовина використовують при опіках, шкірних покривів.

Варто також відзначити, що борсуковий жир широко застосовується при різних захворюваннях, пов’язаних з суглобами, а також в якості омолоджуючого засобу для шкіри. Зовнішньо борсуковий жир застосовують у вигляді розтирань, попередньо розтопивши його на водяній бані. Досить часто це речовина змішують з деякими видами ефірних масел перед безпосереднім застосуванням.

Другий спосіб – внутрішнє застосування. Борсуковий жир застосовується як засіб для загального зміцнення організму, при комплексному лікуванні захворювань органів дихання і бронхів, виразкових хворобах, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також при захворюваннях, пов’язаних з системою кровообігу. Ця речовина є найкращим відновлюючим засобом, якщо людина перенесла які-небудь серйозні захворювання або, наприклад, у післяопераційний період.

Вживати борсуковий жир в їжу рекомендується по одній чайній ложці три рази в день. Однак фахівці радять уважно читати інструкції, що додаються до препаратів, що містять борсуковий жир. Справа в тому, що спосіб і дозування в даному випадку можуть істотно відрізнятися.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *