Буряковий салат з горбушею

Оригінальний салат з буряка з горбушею за смаком дещо нагадує оселедець під шубою, тільки в полегшеному «лінивому» варіанті. Порівняно з оселедцем горбуша має більш виражений смак і краще, на мій погляд, поєднується з буряком.
Однією горбуші вагою близько 1 кг вам вистачить на велику миску салату, бутерброди або закуску. В кінці рецепта ви знайдете рецепт закуски для святкового столу. А якщо немає бажання готувати кілька страв з рибою, розділене філе горбуші можна заморозити. Воно прекрасно зберігається і не втрачає своїх смакових якостей після розморожування.
Буряковий салат з горбушею не можна назвати дієтичним блюдом, навіть якщо заправити його знежиреної сметаною.
Інгредієнти для салату:
– горбуша слабосолона – 400 г,
– буряк – 300 г (3-4 шт),
– морква – 200 г (2 шт),
– цибуля червоний – 150 г (1 велика цибулина),
– рослинна олія – 1-2 ст. л.,
– для заправки, майонез або сметана,
Інгредієнти для маринаду:
– вода холодна – 200 мл,
– оцет 9% – 2 ст. л.,
– цукор – 2 ст. л.,
– сіль – 1 ч. л.
Буряк і моркву потрібно заздалегідь відварити в мундирі до готовності.

Приготування:

замаринувати цибулю
Спочатку потрібно замаринувати цибулю. Цибулину дрібно наріжте. Додайте у воду сіль, цукор і оцет, ретельно перемішайте до повного розчинення і залийте цибулю отриманим маринадом. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Моркву наріжте дрібними кубиками
Моркву наріжте дрібними кубиками, додати 1 ст. л. рослинного масла і перемішайте. Це потрібно для того, щоб морква не дуже інтенсивно забарвилася в буряковий колір.
Буряк тонко нашаткуйте
Буряк тонко нашаткуйте і також полийте рослинним маслом.
наріжте невеликими кубиками рибу
З риби видалити дрібні кісточки і наріжте невеликими кубиками.
Маринований цибулю відкиньте на друшляк
Маринований лук відкиньте на друшляк і додайте в салат з буряка з горбушею. Заправте майонезом і перемішайте.
Подавати до столу негайно. Буряковий салат з горбушею не можна довго зберігати в холодильнику або заправляти задовго до вживання в їжу.
Якщо ви чекаєте гостей, покладіть інгредієнти в різні пластикові контейнери, а коли всі будуть у зборі, заправляйте салат.
На закуску можна зробити міні-бутерброди з горбушею і сиром. Натріть сир на дрібній тертці, змішайте з рубаною зеленню, часником і майонезом, викладіть масу на житній хліб. Укладіть зверху тонко нарізану горбушу і прикрасьте листочками петрушки. Проста на перший погляд закуска з великим захопленням сприймається гостями.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *