Фото рецепт весняного салату з кропиви з черемшею, щавлем і редисом

З ранніх овочів і зелені виходять відмінні вітамінні салати, з якими легко пережити навіть саму строгу дієту. Більшість з них містять дуже багато вітамінів та інших корисних речовин, і мінімальну кількість калорій. Щоб салати виглядали апетитно, підбирайте овочі різних кольорів, а щоб на набирати калорій, заправляйте салати нежирним натуральним йогуртом або оливковою олією, змішаним з лимонним соком.

Інгредієнти:

– листя молодої кропиви – 2 великі жмені;
– молодий щавель – 1 пучок;
– черемша – 1 пучок;
– цибулю зелений – невеликий пучок;
– редис – 150 гр;
– оливкова олія – 2 ст. л (можна додати будь-яке рослинне масло);
– сіль – за смаком;
– лимонний сік – 1 ч. л.;
– дрібний редис – кілька штук для прикраси салату.

Приготування:

Нарізаємо щавель
1. Рання зелень швидко в’яне, тому потрібно правильно зберігати зелень для салатів і перед приготуванням весняного салату бажано покласти черемшу, щавель і кропиву в холодну воду на 10-15 хвилин. Після цього добре промити під холодною проточною водою, струсити воду. Щавель нарізаємо тонкими смужками як для зеленого борщу (або навіть дрібніше – врахуйте, що листочки досить кислі).
Нарізаємо зелену цибулю
2. Далі по фото рецептом весняного салату пір’я зеленої цибулі нарізаємо невеликими кільцями.
Нарізаємо черемшу
3. Гострим ножем ріжемо листя черемші так само дрібно, як і щавель. Ніжки краще відрізати, але якщо черемша молода, то в салат її можна класти
Натираємо редис
4. Редис натираємо на крупній терочке. При необхідності (якщо редиска м’яка), кладемо її в холодну воду на півгодини і тільки потім натираємо – так весняний салат із зеленню вийде соковитіше.
Кладемо кропиву в салатник
5. Кропивою займаємося коли всі інші інгредієнти весняного салату вже підготовлені, т. к. в нарізаному вигляді вона швидко втрачає всі свої корисні властивості. Листочки кропиви кладемо в глибоку й простору миску.
Заливаємо кропиву окропом
6. Вливаємо крутий окріп так, щоб гаряча вода повністю закривала листочки. Відразу ж відкидаємо кропиву на друшляк. Віджимаємо листя від вологи (але не дуже сильно, кропива повинна залишатися мокрою).
Нарізаємо кропиву
7. Ріжемо листочки кропиви дуже дрібно, дрібніше, ніж щавель і черемшу.
Заправляємо маслом
8. Всю зелень складаємо в миску, заправляємо будь-яким рослинним маслом. За бажанням можна додати в салат свою улюблену заправку або соус. За смаком солимо.
Додаємо лимонний сік
9. Вливаємо лимонний сік, все перемішуємо.
Фото рецепт весняного салату з кропиви з черемшею, щавлем і редискою
10. У центр порційній тарілки викладаємо натерту редьку. Її можна збризнути соком лимона і трохи посолити. Навколо редиски розкладаємо нарізану зелень. При бажанні весняний салат із зеленню і редисом можна посипати подрібненими горіхами, насінням або кунжутом і відразу ж подавати до столу.
Також, щоб урізноманітнити свій раціон і поповнити запас вітамінів рекомендуємо приготувати овочевий салат.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *