Французький яблучний пиріг

Дорогі наші господині! Ви, напевно, знаєте, як зробити яблучний пиріг, щоб він вийшов красивим і смачним. Хочемо запропонувати Вам простий рецепт французького яблучного пирога, як на цьому фото, який займе гідне місце у Вашій кулінарній колекції.

Щоб приготувати французький яблучний пиріг на 8 порцій потрібні такі складові:

для тіста:

  • 300 г борошна;
  • пара яєць;
  • 150 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. ложки солі;

для начинки:

  • 7 великих солодких яблук;
  • 100 мл води;
  • 100 г цукру;
  • сік половинки лимона;
  • 1 паличка ванілі;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • пачка желе.

Рецепт приготування пирога полягає в наступному: змішаємо всі інгредієнти для тіста і взобьем в міксері або блендері до однорідного стану. Відкладемо тісто хвилин на 15 в холодильник.

Далі, будемо готувати начинку. Яблука очистимо, разрежем на часточки, збризніть лимонним соком, запобігши їх потемніння, і наріжемо їх кубиками. Потім, розігріємо сковороду, розтопити цукор, додамо лимонний сік, ваніль і кубики яблук. Всі обсмажимо близько 15 хвилин, поки наші яблучка не пустять сік і не почне карамелізуватися.

Дістанемо охолоджене тісто, розкотимо його в пласт і викладемо у форму, змащену маслом. Потім, прикрасимо поверхню тіста приготовленої начинкою і відправимо випікати в розігріту до 180 градусів духовку на годину з невеликим, поки пиріг не підрум’яниться. Після цього, обмажем пиріг зверху желе, надавши йому матовий вигляд. Як бачите, все просто!

Калорійність такого пирога становить 415 кілокалорій / 100 р.

Хочете приготувати єврейський яблучний пиріг? У нас вийшов ось такий привабливий десерт, як на цьому фото. Ми впевнені в тому, що у Вас вийде не гірше, а може бути і краще.

Для такого пирога на 6 порцій нам знадобиться:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 1 ч. ложка соди + оцет для гасіння;
  • яйце;
  • склянку сметани;
  • 5 великих яблук;
  • 100 г родзинок;
  • 0,5 ч. ложки кориці;
  • 1 ч. ложка лимонного соку;
  • сіль – за смаком.

Давайте розглянемо детально, як будемо готувати наш пиріг:

Розітремо борошно з маслом, додавши цукор, яйце, гашену оцтом соду і сметану. Замісимо тісто, загорніть його в плівку і кладемо в холодильник на 40 хвилин.

У той же час, яблука очистимо, наріжемо шматочками, окропивши соком лимона, перемішати, додавши вимочений родзинки і корицю.

Потім, охолоджене тісто розділимо на частини, 2/3 якого викладемо у форму, а поверх нього – нашу начинку. 1/3 тіста в довільному порядку розкладемо зверху яблук. Далі, взобьем яйце зі сметаною і заллємо цією масою наш пиріг. Відправимо пиріг на 30 хвилин у духовку, розігріту до 200 градусів.

Калорійність пирога складе 425 ккал / 100 р.

За бажанням, можна спекти також ельзаський яблучний пиріг, на базі зазначених вище рецептів. Для того, щоб спекти такий пиріг для 6 чоловік нам буде потрібно:

Для тіста:

  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г цукрової пудри
  • склянка борошна;
  • жовток;
  • сіль – за смаком.

Для начинки:

  • 6 великих яблук;
  • 2 ст. ложки лимонного соку;
  • три яйця;
  • 100 г вершків;
  • 100 г цукру;
  • цедра одного лимона;
  • цукрова пудра для присипки.

будемо Готувати так: з’єднаємо всі складові для тіста, відправимо його в холодильник на годину. У той же час, очищені яблука наріжемо скибочками, збризніть соком лимона. Дістанемо охолоджене тісто, укладемо його рівним шаром у змащену маслом форму, викладемо на нього віялом по зовнішньому краю яблука.

Крем отримаємо, з’єднавши яйця, цукор, цедру лимона і вершки. Заллємо шар яблук кремом.

Відправимо наш пиріг в духовку, і будемо випікати півгодини при температурі 180 градусів.

При приготуванні ельзаського пирога часто використовують яблучне вино.

Калорійність його становить 390 ккал/100 р.

У Вас повинна вийти така ж краса, як на нашому фото!

Бажаємо приємного апетиту і пам’ятайте, що надмірне вживання мучного дуже і дуже може відбитися на Вашій фігурі, будьте пильні!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *