Фріттата

Це просто чудове італійське блюдо, трохи схожа за способом приготування на омлет. Починають її готувати на плиті, а потім запікають у духовці. Фріттата найчастіше містить овочеві начинки, іноді до них додають ще й ковбасу або бекон. Ще один обов’язковий інгредієнт – сир. Що стосується всього іншого, то ви можете не обмежувати свою фантазію – сміливо використовуйте все, що знайдете в холодильнику. Правда, одне обмеження все-таки є:
в це блюдо не додають продукти, що містять багато рідини. Готують цю страву і з м’ясні, грибні, рибні начинками.

А в неаполітанську фріттату кладуть макарони. Справжні італійці готують цю страву в спеціальних сковородах з двома ручками, але від того, що ви запечете фріттату у звичайній сковороді або форми для випічки, менш смачною вона не стане.

Отже, для приготування 2 порцій овочевий фріттати вам знадобляться: 4 курячих яйця, тертий пармезан, свіжа петрушка, пара зубчиків часнику, половина червоної цибулини, 1 помідор, половина болгарського перцю і склянку стручкової квасолі.

Якщо у вас не виявилося стручкової квасолі, то замініть її кабачком або картоплею. Гурмани можуть додати пару вершинок артишоку або кілька суцвіть цвітної капусти, попередньо ошпаренной окропом.

як приготувати фріттатуДля приготування основи омлету яйця розбийте в миску, туди ж додайте подрібнену петрушку, сіль, чорний перець, пармезан і збийте. Відставте в сторону і приступайте до приготування начинки.

Для цього подрібніть часник, наріжте кільцями цибулю, шматочками, перець і квасолю. Помідор очистити від шкірки і теж наріжте, видаляючи насіння і рідина. Налийте трохи оливкової олії в розігріту сковороду і відправте в неї часник.

Через кілька хвилин додайте цибулю і трохи пізніше – всі інші овочі. Обсмажуйте суміш протягом декількох хвилин на невеликому вогні. Потім влийте яйця і перемішайте.

Готуйте, безперервно помішуючи, поки яєчна суміш не почне схоплюватися у стінок. Не знімайте сковороду з вогню ще кілька хвилин, але не передержите – середина повинна залишитися рідкою.

Доведіть блюдо до готовності в розігрітій до 180 градусів духовці – для цього знадобиться не більше 15 хвилин. Подавайте фріттату до столу відразу після приготування, інакше вона продовжить запікатися і втратить свою пишність і ніжність. Ця страва добре поєднується з овочевим салатом.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *