Гарбузово-рисовий пиріг

Якщо вам хочеться приготувати в мультиварці незвичайний пиріг – немає проблем! Він буде смачним, соковитим, ароматним, пишним. Не бійтеся готувати вперше, все обов’язково вийде. Ось рецепт гарбузово-рисового пирога в мультиварці.

Продукти:

  • Гарбузово-рисовий пиріг, приготований в мультиварціКисле молоко – ? літра;
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.;
  • Цукор – 100 г (для тесту);
  • Сіль – одна щіпка;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Масло рослинне – 50 мл;
  • Борошно;
  • Гарбуз – 350 г;
  • Рис – 100 г;
  • Цукор за смаком (для начинки).

Приготування

  1. З кислого молока, дріжджів, цукру, солі, вершкового масла і борошна замісити тісто. Потримати дві години в теплому місці, щоб воно злегка піднявся, періодично тісто потрібно їсти і давати йому знову підніматися.
  2. Для приготування начинки гарбуз очистити від насіння і шкірки, відварити в підсолодженій воді.
  3. Рис промити, відварити, промити водою, дати воді стекти.
  4. Гарбуз розім’яти і перемішати з рисом, додати цукор за смаком. Тісто покласти в каструлю, викласти начинку. Пиріг може бути будь-якої форми, залежить від вашої фантазії.
  5. Включити мультиварку для гарбузово-рисового пирога на функцію «Випічка», налаштувати на 50 хвилин. Після закінчення цього часу потрібно перевірити готовність гарбузового пирога за допомогою зубочистки. Якщо вона залишилася сухою і чистою після проколювання «кришки» і начинки, значить, пиріг готовий. Якщо немає – включити функцію «Підігрів» і залишити на 10 хвилин.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *