Гострий салат з кальмарів і морквою в капустяної тарілці

Гострий салат з кальмарів і морквою в капустяної тарілці виходить смачним і ситним. В тарілочці з капустяного листа страва виглядає дуже вишукано.
На його приготування йде 30 хвилин, а з перелічених у рецепті продуктів виходить 2 порції.
Так само просто готується і салат з кальмарами і грибами.
Ну, а зараз готуємо салат з кальмарами і морквою.

Інгредієнти:

– кальмар – 2 шт.;
– морква – 1 шт.;
– імбир – 1\2 шт.;
– часник – 2 зуб.;
– арахіс – 50 г;
– перець чилі – 1 шт.;
– мелений перець чилі – 3 г;
– насіння гірчиці – 10 г;
– олія оливкова – 15 р.;
– капуста білокачанна – 2 аркуша;
– цибулю-порей – 20 р;
– майонез – 20 г;
– лимон – 1\2 шт.

Приготування:

Гострий салат з кальмарів, рецепт:
кальмар відварити
На кожну порцію гострого салату з кальмарів беремо одного середнього розміру кальмара. Морепродукт миємо, чистимо від шкірки і нутрощів, варимо в солоному окропі 3-4 хвилини.
морквину нарізати
Беремо велику морквину, ріжемо тонкою соломкою, солимо, смажимо в розігрітій олії разом з насінням гірчиці, в самому кінці додаємо мелений перець чилі.
додати імбир і часник
Ріжемо вареного кальмара соломкою, імбир і часник дуже дрібними шматочками.
обсмажуємо 2 хвилини кальмарів
У розігрітому маслі обсмажуємо 2 хвилини кальмарів з імбиром і часником.
смажимо арахіс
У цьому ж олії смажимо арахіс до світло-коричневого кольору. Обсмажений арахіс перекладаємо на серветку, для того щоб салат не потрапляло зайве масло.
приправляємо соком половинки лимона
Після того як всі підготовлені інгредієнти охолонуть, змішуємо їх в салатнику, приправляємо соком половинки лимона.
рецепт салату з кальмарами і арахісом
Відокремлюємо від невеликого качана капусти міцний аркуш. Складаємо в нього салат з кальмарами і морквою, посипаємо цибулею-пореєм, поливаємо майонезом за смаком.
Подивіться й інші салати на швидку руку.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *