Хінкалі в мультиварці

Хінкалі, традиційне блюдо жителів Кавказу, являє собою мішечки з вареного тіста, наповнені дрібно рубаним м’ясом у поєднанні з ароматними травами. Ця страва ідеально підходить для всіх любителів м’яса. Завдяки появі мультиварки, популярний грузинське блюдо тепер можна приготувати на пару, заощаджуючи час і не втрачаючи справжнього смаку хінкалі.

Інгредієнти:

  • Хінкалі в мультиварціПшеничне борошно – 3,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Яловичий бульйон – 150 мл
  • М’якоть баранини – 300 г
  • Теляча вирізка – 300 г
  • Свиняча прошарок – 300 г
  • Кінза – 1 пучок
  • Чорний і червоний мелений перець – по щіпці
  • Білий і червоний ріпчаста цибуля – 2 головки
  • Часник – 3 зубчики
  • масло – 30 г

Поетапний рецепт готування хінкалі на пару:

  1. Замішати тісто. Тісто для цієї страви досить складний, тому краще взяти борошна з запасом. Спочатку перемелюємо борошно і змішуємо її з сіллю, оливковою олією і водою, використовуючи ложку і поглиблену ємність. Після чого потрібно перекласти вміст ємності на тверду поверхню і розминати руками протягом 15 хвилин.
  2. Частина тесту помістити охолоджуватися в морозильну камеру, але не переохолодити його.
  3. Справжній грузинський рецепт вимагає нарізки телятини, баранини і свинини дрібними шматками для начинки хінкалі. Замість цього можна промити м’ясо в звичайній воді, трохи просушити його тканиною і перекрутити м’ясну частину в м’ясорубці, бажано великої.
  4. Білий і червоний ріпчаста цибулю, кінзу і очищений часник дрібно нашаткувати.
  5. Перемішати всі елементи начинки, додати солі і перцю за смаком.
  6. Важливий момент – обов’язково додати рідину (бульйон або звичайну негазовану воду) приготований фарш.
  7. Відокремити від охолодженого шматок тіста і розкачати за допомогою борошна в еластичний шар 3 мм заввишки. Сформувати з тіста кола 8 мм в діаметрі і також розкачати їх в тонкі коржі.
  8. Викласти начинку по центру (1 ч. л.) і двома пальцями оформити мішечок з тіста нахлестом один на одного. Чим більше виходить складок, тим краще. Залиште зверху хвостик, адже саме з його допомогою і їдять приготований хінкалі.
  9. Розставити мішечки на дощечці, попередньо посипаній борошном.
  10. Змастити поверхню пластикової чаші мультиварки вершковим маслом, заповнити ємність мультиварки водою до позначки 2,5 літра і встановити режим «варка на пару» на 45 хвилин.
  11. Зняти готові хінкалі з сітки, посипати перцем або коріандром.

Як є хінкалі: відкусити частину мішечка, випити всю рідку начинку, а після доїсти інше.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *