Іспанський салат «Периньяк»

Листковий салат з мотивів іспанської кухні. Салат простий за складом, легкий в приготуванні і лаконічний по оформленню. І, тим не менш, він виходить дуже смачним, і виглядає так, що можна подати на будь-яке торжество.
Майонезу у складі салату немає, але якщо ви листкові салати інакше не сприймаєте, замініть рослинна олія домашнім майонезом. Тоді в заправку потрібно буде додати трохи гірчиці або сметани і зелень.

Інгредієнти:

– свіжі помідори – 3 шт;
– картопля – 3-4 невеликих бульби;
– фіолетова цибулина – 1 шт;
– яйце варене – 2 шт;
– гострий перець, чи паприка – половина стручка;
– будь-яке рослинне масло – 2 ст. л;
– яблучний оцет – 1 ст. л;
– сіль – за смаком;
– кілька пір’їнок зеленої цибулі або інша зелень для подачі.

Приготування:

картоплю відваріть
Очистіть картоплю і відваріть до готовності в добре підсоленій воді. Викладіть на тарілку, остудіть як мінімум до кімнатної температури. Якщо картопля буде з холодильника – ще краще (правда, цей варіант для літа).
помідори обшпарте
Поки остигає картопля, закип’ятіть трохи води, залийте окропом помідори. В цьому іспанському салаті вони дуже ніжні за рахунок того, що шкірка знімається. Через 3-5 хвилин помідори обдайте холодною водою.
Зніміть шкірку з помідорів
Зніміть шкірку з помідорів – після окропу і купання в холодній воді вона сходить дуже легко.
Наріжте помідори
Наріжте помідори для іспанського салату “Периньяк” кружечками, товщиною не більше 0,5 див.
нашаткуйте лук
Очистіть цибулину (краще взяти фіолетовий лук, але можна і білий нарізати), нашаткуйте її півкільцями.
яйце наріжте кружечками
Варене яйце наріжте кружечками. Або розріжте навпіл і наріжте скибочками.
картопля наріжте часточками
Остиглий картоплю наріжте великими часточками (пластинами).
приготуємо заправку
Для заправки з’єднайте рослинне масло, оцет (або лимонний сік) і дрібну сіль. Всі збийте віночком до однорідності.
Салат викладаємо шарами
Салат викладаємо шарами в порційні салатники або креманки. На дно покладіть 1-2 шари вареної картоплі. Полийте заправкою. Далі покладіть кружечки помідорів. Їх треба злегка підсолити і теж полити заправкою.
жовток розкришите для урашения
На помідори викладіть варені яйця, жовток розкришите – салат вийде нарядно і яскравіше.
Рецепт іспанського салату «Периньяк»
Зверху салат “Периньяк” посипте фіолетовим цибулею, кружечками болгарського перцю (або гострого – на ваш смак) і дрібно нарізаною зеленню. Полийте заправкою. Чепурний і яскравий салат готовий, можна подавати його до столу.
Іспанський салат «Периньяк»
А також радимо вам приготувати французький картопляний салат.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *