Кабачковий салат «Вогненні язички»

Кабачок – універсальний овоч, чого з ним тільки не зробиш. Його можна тушкувати і смажити, варити і запікати, а також маринувати і закочувати в салати. Дуже добре застосовується кабачок в гострих салатах, так як він надає м’якості гострим салатних соусів і заливкам. Один з кращих салатів з кабачків на зиму – «Вогненні язички». В якому розкривається весь дивовижний смак кабачка у гострої томатної заливки.

Інгредієнти:

– кабачки – 4 кг;
– оцет – 1 ст.;
– соняшникова олія – 1 ст.;
– цукор – 2 ст. ложки;
– томатна паста – 1 ст.;
– часник – 100 гр.;
– гіркий перець – 2 шт.;
– вода – 1 ст.;
– сіль за смаком.

Приготування:

Збираємо інгредієнти
Спочатку готуємо все необхідне за рецептом кабачкового салату “Вогненні язички” і приступаємо до безпосереднього приготування.
Нарізаємо кабачки
Кабачки добре миємо й обсушуємо рушником. Нарізаємо тонкими, майже прозорими скибочками, приблизно в 2 міліметри. Можна використовувати для цього шатківницю для капусти, або ніж-економку.
Маринуємо кабачки
До кабачків додаємо оцет, соняшникова олія, цукор і сіль за смаком. Відставляємо все в бік на 30 хвилин, що б кабачки промариновались. Маринувати потрібно для того що б при варінні вони залишилися хрусткими, а не розварилися.
Змішуємо часник з томатною пастою
Поки кабачки маринуються, приготуємо заливку до них. Для цього беремо часник, чистимо його і подрібнюємо через часникодавку. Змішуємо його з томатною пастою.
Подрібнюємо гіркий перець
Гіркий стручковий перець очищаємо від насіння і дуже дрібно нарізаємо. Для тих, хто любить дуже гострі салати потрібно нарізати два великих стручка перцю, для тих, хто більш стриманий, цілком вистачить одного перчика. Слід врахувати, що протягом зими салат з кабачків настоїться і буде більш гострий. До речі, любителям гостренького пропонуємо спробувати гострий салат з морквою і кунжутом.
Додаємо перець і перемішуємо
Додаємо перець до томату і часнику і перемішуємо. Доливаємо в заливку склянку води, для того щоб кабачковий салат на зиму був соковитим.
Заливаємо кабачки
Перекладаємо кабачки і томатну заливку в металеву миску або тазик, попередньо перемішавши все. Ставимо на середній вогонь, поки салат закипить.
Варимо кабачки
З моменту закипання зменшуємо вогонь, накриваємо миску з кабачками кришкою і продовжуємо варити. Варитися наш салат буде одна година.
Розкладаємо салат по банках
Поки салат з кабачків вариться, готуємо банки. Добре помиті сухі банки стерилізуємо, це можна зробити прогрів їх у духовці або над киплячим чайником. Готовий кабачковий салат “Вогненні язички” розкладаємо по банках, закатуємо кришкою і, добре обгорнувши, залишаємо до повного охолодження.
Салат з кабачків у свіжому вигляді дуже нагадує на смак салати з морських грибів. Коли закачування постоїть і гарненько натягнеться томатною заливкою, вона набуде більш насичений кислувато-гострий смак, який ідеально підійде до будь картопляних страв або макаронів.
Також рекомендуємо вам спробувати смачний салат зі смажених баклажанів з яйцем.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *