Качка з картоплею в мультиварці

Щоб качка з картоплею в мультиварці вийшла соковитою і ароматною, не розгубила корисних властивостей під час приготування, можна скористатися запропонованим рецептом.

Коли мова заходить про утятине, чомусь відразу згадується її єдине негативне властивість – жирність. Але ніколи не кажуть, що м’ясо качки не тільки дуже смачне, воно просто криниця вітамінів і мікроелементів. Качатина покращує роботу серцево-судинної системи, підвищує потенцію у чоловіків, в ній висока концентрація вітаміну А, що сприяє поліпшенню зору.

Тепер можна розглянути способи приготування страв з цієї чудової пташки.

Качка з картоплею в мультиварці

Інгредієнти:

  • Качка з картоплею в мультиварціКачка 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1шт
  • Соєвий соус 4 стіл л.
  • Мед 1стол л.
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для птиці 1ч.л.
  • Часник 3-4 зубчики
  • Масло оливкове 1стол л.
  • Картопля 8 шт.
  • Приправа для картоплі 1 ч. л.

Поетапне приготування

  1. Качку помити, видалити залишки пір’їнок пінцетом, порізати порційно.
  2. Шматочки натерти сіллю, перцем, поставити на 30 хвилин в маринад із соєвого соусу, меду, розчавленого часнику і спецій.
  3. В чашу мультиварки вилити ложку оливкової олії, помістити в неї качатина і витримати в режимі «Гасіння» одна година.
  4. Картоплю нарізати крупно, притрусити приправою для картоплі і додати в чашу. В режимі «Випічка» протягом 35 хвилин доводити до готовності.

Ароматна тушкована качка з картоплею в мультиварці готова і бажає з’явитися на столі, щоб стати головною на святі життя.

Наступний не менш популярний рецепт так само хоче бути приготованим в мультиварці.

Качка з імбиром і яблуками в мультиварці

Інгредієнти:

  • Качка 1 кг
  • Чорнослив 50г
  • Яблука 3 шт.
  • Апельсин 1шт
  • Імбир свіжий тертий 20г
  • Коньяк 1 стіл л.
  • Суміш перців мелена 1ч.л.
  • Мед 1 стіл л.

Хід приготування

  1. Чорнослив помити, замочити на 15-20 хвилин.
  2. Качку розрубати на порційні шматки. Натерти медом, сіллю і сумішшю перців. Викласти на дно мультиварки.
  3. Імбир натерти на тертці, покласти на качатина і добре перемішати.
  4. Яблука помити, розрізати на 8 частин кожне, видалити серцевину, збризнути коньяком.
  5. Чорнослив порізати крупно. Викласти шматочки фруктів на качатина.
  6. Зняти цедру з апельсина, віджати сік, відправити у каструлю.
  7. Виставити режим «Гасіння» на 90 хв.

Неймовірно смачна і ароматна качка готова. На гарнір можна подати рис, приготовлений будь-яким способом.

Качка в мультиварці відрізняється незвичайним смаком. Рецептів її приготування багато, кожен знайде по своєму смаку. Але можна в будь-який рецепт внести свою фірмову родзинку і зробити його унікальним.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *