Літні салати з кавуна

Літні салати з кавуна
Кавун є неофіційним символом закінчення літа. Але навіть цей трохи сумний факт не робить цю найбільшу ягоду менш смачною і бажаною. Кавун у серпні-вересні обов’язково присутній на столі в якості десерту або навіть основного страви для тих, хто вирішив влаштувати розвантажувальний день.
Коли їсти соковиту м’якоть кавуна трохи набридає, то багато хто замислюється про те, які літні салати з кавуна можна приготувати. Насправді існує безліч варіантів салатів з кавуном. Вони можуть бути як десертними, так і повноцінними салатиками. Поєднується ця червона ягода з багатьма цікавими інгредієнтами.

Рецепти літніх салатів з кавуна

Салат з кавуна і огірків

Дуже цікаве смакове поєднання солодкого кавуна, зеленого салату і водянистого огірка. Для приготування двох порцій знадобиться 50 г зеленого салату, 250 грамів м’якоті стиглого кавуна, два свіжих огірка, кілька гілочок базиліка, столова ложка кедрових горішків.
М’якоть кавуна необхідно нарізати кубиками, огірок нарізати соломкою. Салат порвати, помити і обсушити, теж саме зробити з базиліком. Всі інгредієнти об’єднати в салатниці. Кедрові горішки прожарити на сухій сковороді п’ять хвилин і додати в салат. Заправити це блюдо натуральним йогуртом.
Салат з кавуна і огірків

Червоний салат з кавуном і малиною

Всі салати з кавуном можна віднести до дієтичних варіантів їжі. Для шести порцій даного салату знадобиться 700 кавуна, 300 г малини, 500 грамів ванільного морозива, чотири столові ложки малинового лікеру, дві столові ложки коричневого цукру, трохи очищених несолоних фісташок.
Морозиво для салату повинні бути сильно замороженим. М’якоть кавуна порізати кубиками. Малину залити лікером і поставити в холодне місце на півгодини, потім посипати цукром і залишити на півгодини. Кубики пломбіру акуратно змішати з кубиками кавуна і малини. Додати в салат дрібно порубані фісташки. Ясна річ, страву треба подавати відразу після приготування, щоб морозиво не встиг розтанути.
Червоний салат з кавуном і малиною

Салат з кавуна з руколою і редисом

Цей салат можна і модно подавати в якості основної закуски. Для приготування знадобиться столова ложка каперсів, чайна ложка тертого імбиру, трохи листя м’яти, дві столові ложки арахісу і свіжого коріандру, один лайм, столова ложка оливкової олії, половина кавуна, півсклянки рукколи, один редис і листя салату.
З лимона зняти цедру, а сік віджатися. Кавун порізати на шість кружечків діаметром близько 10 см, а висотою близько трьох сантиметрів. Щоб приготувати пікантну заправку необхідно змішати сік лайма з оливковою олією, додати імбир. Кавунові диски добре посолити і полити заправкою. Посипати м’ятою і коріандром. Редис тонко нарізати, додати в нього трохи м’яти і корианда, рукколу і арахіс. Полити частиною заправки.
Для правильно подачі салату в центр сервіровочної тарілки покласти кружечок кавуна, викласти третину суміші трав, накрити другим кавуновим кільцем. Для прикраси салату використовуються каперси.
Салат з кавуна з руколою і редискою

Фруктовий салат з кавуна, дині та ожини

Щоб подати до столу цей нехитрий, але дуже смачний салат, знадобиться три склянки кульок м’якоті кавуна, три склянки кульок м’якоті дині, п’ять столових ложок свіжої ожини, дві столові ложки соки лайма, а для прикраси чудово підійдуть листочки м’яти. Кульки з кавуна і дині краще всього робити за допомогою ложки для морозива. Коли всі інгредієнти змішати і заправлені соком лайма, салату потрібно кілька годин, щоб настоятися в холодильнику. М’ятою прикрашати перед самою подачею на стіл.
Фруктовий салат з кавуна, дині та ожини

Поживний салат з кавуном і горіхами в глазурі

З приготуванням цієї страви доведеться трохи повозитися, але результат вартий кращих світових кухонь. Отже, щоб приготувати горіхи в глазурі знадобиться склянка чищених волоських горіхів, чверть склянки цукру і чайна ложка соєвого соусу. Для заправки цього салату необхідний склянку бальзамічного оцту, півсклянки цукру і гілочка розмарину. Для самого салату знадобляться листя салату, два очищеного апельсина, дві склянки винограду, дві склянки полуниці, чотири склянки м’якоті кавуна і склянку блакитного сиру. Волоські горіхи обсмажувати хвилини на сковороді, потім додати цукор і соєвий соус, дуже добре перемішати. Помішувати горіхи необхідно до тих пір, поки цукор повністю не розтопиться. Для приготування заправки розігріти оцет, влити в нього цукру. Суміш заважати і довести до кипіння, додати розмарин і кип’ятити протягом п’яти хвилин на повільному вогні. Поливати салат вже остившім соусом. Всі фрукти та ягоди для салату викладаються на зелене листя, поливаються заправкою. Зверху кладуть шматочки блакитного сиру і поміщаються волоські горіхи.
Поживний салат з кавуном і горіхами в глазурі
Як видно з цієї статті, рецептом салатів з кавуном існує величезна безліч. Вирішуйте самі, наскільки ви готові на експерименти і хочете бачити ягоду в звичному амплуа або ж зовсім незвичайних її варіаціях.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *