Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч (в побуті мікрохвильовка) працює за допомогою випромінювання мікрохвиль надвисокої частоти. Характерна особливість нвч-випромінювання полягає в тому, що під його впливом не відбувається руйнування структури біологічних молекул, і як наслідок, приготована в мікрохвильовій печі їжа зовсім не поступається за безпеці їжі, приготованої на газовій плиті.

Які ж плюси мікрохвильовій печі? По-перше, приготування їжі таким чином істотно економить час. Теплопередача йде в кілька разів швидше, до того ж більшість мікрохвильовок можуть виконувати одночасно кілька операцій, вам потрібно лише задати необхідну програму.

Їжа з мікрохвильової печі більш корисна, ніж приготовлена на сковорідці.

Ще одна перевага – це економія електрики при приготуванні їжі (якщо порівнювати мікрохвильовку з електроплиткою).

Якщо ви будете готувати їжу в нвч-печі, то вас не торкнеться така прикрість як специфічні запахи і дим на кухні. Вам не доведеться постійно відкривати піч, та й їжа в мікрохвильовці практично ніколи не пригорає.

Ви можете не витрачати час на миття зайвої посуду, так як в мікрохвильовці можна розігрівати і подавати їжу в одній і тій же посуді.

Обсяги камер у мікрохвильовок різні. Якщо ви живете одна, то можна придбати піч маленького об’єму (до 15 літрів). У неї помістяться улюблені бутерброди або одна тарілка з їжею. Для сім’ї більше підійде обсяг до 30-ти літрів. В цю піч можна помістити невелику курку або каструльку. Якщо сім’я велика, то купуйте техніку об’ємом 40 літрів. З такою піччю ви можете радувати близьких індичкою або великим пирогом. Краще не купувати піч з великим об’ємом, якщо ви не збираєтеся їй часто користуватися. Це значно скоротить термін її служби.

Зверніть увагу, що мікрохвильова піч повинна мати під собою надійну опору, щоб не відбулося падіння. Вентиляційні отвори не повинні бути нічим загороджені, подбайте про те, щоб між стіною і приладом було приблизно 10 см. На деяких мікрохвильовки вентиляційні отвори розташовані зверху, тому на неї небажано ставити сторонні предмети. Інакше ви ризикуєте зіпсувати і предмет, і грубку.

Не намагайтеся придбати свч-піч як можна більш високої потужності. Доведено, що найбільш якісна їжа готується на маленькій потужності. Багато користувачів справедливо вважають, що потужність 600 Вт цілком підходить для приготування їжі.

Як правило, при приготуванні їжі в свч-печі ви не досягнете рум’яної хрусткої скоринки, так як продукт розігрівається тільки до 100 градусів. Виробник знайшов вихід з цієї ситуації, встановивши в мікрохвильовці функцію гриль і систему конвекції.

Гриль може бути кварцовим і теновим. Кварцовий являє собою туго звиту ніхромовий дріт. Теновий – це класична металева трубка.

Завдяки режиму конвекції нагріте повітря може рівномірно розподілятися по камері за допомогою вбудованого вентилятора.

Наталія Іванова

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *