найшвидші святкові рецепти

Такі рецепти кожна господиня, як правило, намагається відбирати за основним критерієм – швидкості приготування. І це зрозуміло, тому що до свят зазвичай готується кілька страв і витратити весь день на приготування якогось одного просто недоцільно. Найбільше часу у нас забирають салати. Чому «у нас»? Невже є ще жінки, які вірять, що коханий чоловік постане затемна в будь-який святковий день (включаючи 8 березня) і почне чаклувати на кухні?

Правил без винятку не буває, але для таких винятків наші рецепти, так само як і поради з рекомендаціями, взагалі не знадобляться. Зате вони потрібні нам, жінкам, яким все одно доводиться готувати, незважаючи на те, святковий день, або буденний. Так що додається нижче невеличка добірка швидких рецептів виручить нас перед будь-яким застіллям.

  • Салат «Експрес»

Продукти: 200 г копченої курки (або кальмарів); 3-4 картоплини; 3 яйця; 2-3 маринованих огірочка; 200 г російського/голландського сиру; одне яблуко; 20-30 зерен граната; четвертинка буряків; майонез; зелень; часник; сіль і мелений перець – за смаком.

Яйця і картоплю відварюємо, очищаємо і тремо на крупній тертці. Огірочки, сир і яблука нарізаємо тоненькою соломкою. Копченості (курку або кальмара) ріжемо невеликими кубиками, а майонез змішуємо з дрібно порубаним часником.

Всі інгредієнти викладаємо в салатник шарами, присаливаем, перчимо і поливаємо майонезом. Порядок шарів наступний: яблуко, картопля, огірочки (половина всієї маси), копченості, знову огірочки, яйця, сир, майонез. Ну а зерна граната зелень буряк підуть для прикраси.

  • Салат «Томатний пикант»

Продукти: 2 свіжих помідора; чверть склянки ядерець волоського горіха; невеликий шматочок твердого сиру; 3 ложки майонезу і рослинного масла; трохи подрібненої свіжої зелені (краще базилік, але якщо ні, то зійде і петрушка); зубок часнику, сіль.

Святкові рецепти швидкого приготуванняПомідори миємо й ріжемо на кружечки товщиною не більше 7-8 мм. Розкладаємо їх на плоскому блюді. Ядерця волоського горіха пропускаємо через м’ясорубку і змішати з зеленню (половина від усієї маси) і подрібненим часником. Присаливаем і перчимо.

Додаємо сюди ж майонез, щоб консистенція вийшла не густий, але і не рідкою – суміш не повинна лежати гіркою або, навпаки, розтікатися. Для розведення використовуємо олію, доливаючи його в потрібній кількості.

Чайною ложкою викладаємо пікантну суміш на кружечки помідорів, зверху присипаємо тертим сиром, капаємо трохи майонезу, а залишилася зеленню прикрашаємо кожен помідорний кружечок.

  • Салат «Для коханих»

Продукти: 2 плавлених сирка «Чеддер»; 3 або 4 яйця (варених); баночка консервованих грибів (краще шампіньйони, але зійдуть і гливи); 300 г шинки; 2 середніх зелених яблука; по одній штуці свіжої моркви і ріпчастої цибулі; майонез; пара зубчиків часнику; жменю ядерець волоського горіха.

Цибулю, гриби і шинку ріжемо дрібними кубиками. Морквину, сирки, яблука і яйця, тремо на крупній тертці. Часник, як завжди, тиснемо або дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом до отримання однорідної консистенції.

Салат викладаємо шарами в неглибоку салатницю: шари просочуємо майонезом. Спочатку кладемо шинку, потім цибулю, терті яблука, гриби. Далі кладемо сиркову масу, моркву і яйця. Поливаємо майонезом і присипаємо горіхами. Щоб салат вийшов соковитіше, краще зробити його напередодні і поставити на ніч у холодильник.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *