Наливка з калини

червона Калина… Ця кисленька, але дуже корисна ягідка дозріває восени. Вона багата вітамінами, органічними кислотами і пектинами. Щоб мати ліки від усіх хвороб, плоди можна заморозити, приміром, перетерти з цукром. З калини можна приготувати пироги, мармелад, сироп, варення, сік, морс, робити з ягід і листя настої… маса Рецептів, є серед них і рецепт наливки з калини.

Зробити своїми руками наливку з ягоди калини дуже просто. Було б бажання. У холодні і довгі зимові вечори дивовижно пахне наливочка з чаєм або без нього буде в самий раз! За чарочкою такого напою домашнього приємно влаштувати посиденьки з подругами. Задушевні розмови потечуть рікою!

Є кілька рецептів наливки з калини. Найпоширеніший з них звучить так:

Беремо сік калини, цукор-пісок, горілку і кип’ячену воду. Для початку цукор треба повністю розчинити у воді, додати до них горілку і сік. Все добре перемішати, перелити в бутель, заткнути пробкою і помістити в темне і прохолодне місце на два дні. Краще не закупорювати горлечко занадто щільно. Ягоди будуть бродити, посудину з наливкою з калини може лопнути. Співвідношення інгредієнтів має бути таким: 200 р. соку, 1 л горілки, 1 ст. води, 150 р. цукру. Можна додати настій малинових ягід.

Як зробити сік? Для соку потрібно зібрати калину гронами (робити це варто після заморозків, ягода буде солодше), промити, обшпарити окропом і перетерти через друшляк, сито. Отриману суміш, як підказує рецепт, потрібно перемішати з 200 г меду. Це якщо ви брали 1 кг. ягідок. Основа для наливки готова! Врахуйте, що якщо ви берете такий сік, наливка з калини повинна готуватися без цукру! Вона і так буде солодкою.

Після того, як зробили наливку за таким рецептом, спробуйте ваше творіння! Наливка буде володіти яскравим ароматом, благородним кольором. В якості закуски можна вибрати що завгодно – солодке, солоне, припустимо, грибочки. Теж приготовані в домашніх умовах!

Калинова наливка – незамінний засіб при перших ознаках застуди. Як тільки ви відчуєте, що піднімається температура, морозить, прийміть трохи наливки, вона моментально зігріє. Зберігається наливка з калини довгий час, тому в сезон можна заготовити не одну пляшку цього напою домашнього градусом. Бережіть калинову наливку від сонця, під його променями вона може скиснути.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *