Оригінальний салат «Соняшник»

Літній настрій і справжнє свято шлунку подарує оригінальний салат “Соняшник”, схожий зовні на це рослина. Власне, звідси і назва цього кулінарного творіння. Салат «Соняшник» з чіпсами дуже смачний і поживний – з’їдаючи навіть невелику його порцію, можна залишитися ситим надовго. Якщо намічається торжество, таке блюдо, безумовно, стане прикрасою столу.

Інгредієнти:

– гриби шампіньйони – 200 гр;
– філе курки – 200 гр;
– цибуля ріпчаста – 1 шт;
– картопля – 3-4 шт;
– сир твердий – 200 гр;
– яйця – 5 шт;
– маслини без кісточки, тверді чіпси (краще «Принглс») – для прикраси;
– майонез для заправки;
– сіль – за смаком;
– олія – для смаження.

Приготування:

нарізаємо гриби дрібними кубиками
1. Рецепт салату “Соняшник” з куркою, чіпсами та грибами простий, але вимагає часу. Тож починаємо. Гриби ретельно промиваємо у воді, відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки вода стече. Після цього нарізаємо гриби дрібними кубиками. До речі, якщо вам дуже подобаються салати із грибами, подивіться ще салат з руколою і вешенками.
Цибулю подрібнюємо
2. Лук очищаємо, промиваємо у воді і подрібнюємо.
розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому гриби з цибулею
3. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому гриби з цибулею (до повної готовності грибів). Періодично помішуємо і в кінці смаження присаливаем за смаком.
готове м'ясо Нарізаємо дрібними кубиками
4. Філе вимиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Потім виймаємо м’ясо з бульйону і даємо йому охолонути. Готове м’ясо нарізаємо дрібними кубиками. Для цього салату “Соняшник” з куркою шматочки не повинні бути великими. Прочитайте статтю про загальні правила нарізки продуктів для салатів.
Перекладаємо філе в миску і заправляємо майонезом
5. Перекладаємо філе в окрему миску і заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо.
Гриби викладаємо в окрему миску і заправляємо майонезом
6. Гриби також викладаємо в окрему миску і заправляємо майонезом. Перемішуємо.
Картоплю натираємо на тертці і заправляємо майонезом
7. Картоплю відварюємо, остуджуємо і очищаємо. Натираємо на тертці і заправляємо майонезом.
Сир натираємо на тертці
8. Сир натираємо на тертці.

10. А потім окремо жовтки. Їх ми будемо використовувати для прикраси салату.
перший шар салату – м'ясо з майонезом
11. Тепер починаємо збирати салат. На круглому блюді викладаємо перший шар салату – м’ясо з майонезом.
викладаємо смажені гриби з цибулею
12. Слідом викладаємо смажені гриби з цибулею.
шар картоплі
13. Далі піде картоплю. Його ми додатково змастимо майонезом.
шар сиру
14. Наступний шар – тертий сир.
шар яєчного білка
15. На сир викладаємо яєчний білок.
шар тертого жовтка
16. завершальний шар – тертий жовток.
оливки розрізати на 4 частини
17. Тепер кожну оливку розрізаємо на 4 частини.
викласти оливки на салат
18. Викладаємо шматочки оливок зверху на салат, імітуючи насіння соняшника.
прикрасити салат чіпсами
19. Тепер відправляємо салат в холодильник на 2 години, щоб він настоявся. А перед самою подачею салату на стіл прикрашаємо його по краю чіпсами.
салат Соняшник
20. Салат «Соняшник» з чіпсами готовий до вживання.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *