Печені яблука в духовці

Складно уявити більш простий, доступний і корисний сніданок, ніж печені яблука в духовці.

Найбільш швидкий у приготуванні наступний рецепт печених яблук.

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Фрукт – 1 шт.;
  • Цукор – 5-15 г (1-3 ч. л.).

Спосіб приготування:

у яблука (по напрямку від плодоніжки до серцевини) акуратно вирізують «огризок», при цьому отвір не повинен бути наскрізним.

Потім, в порожню частину засипають цукор і запікають при температурі близько 170 градусів приблизно 10-15 хвилин.

Калорійність: 93 ккал/100 р.

Причому не обов’язково в якості начинки використовувати цукор. Це можуть бути яблука печені з медом, корицею, журавлиною, горіхами і навіть з варенням! Величезний простір для фантазії і можливість постійного різноманітності в настільки ефективний для схуднення десерті.

Дієтологами розроблена спеціальна дієта, в якій основою є всілякі рецепти печених яблук, а допоміжними елементами виступають кефір і кориця.

До того ж у наше століття передових технологій можна ще спростити яблучний рецепт в духовці, адже можна зробити печені яблука в мікрохвильовці, в аерогрилі або мультиварці. Приміром, в аерогрилі вони хоч і будуть готуватися довше (близько півгодини при температурі 180 градусів на нижній решітці гриля), зате смак буде… В мультиварці (навіть за традиційним рецептом) в них можна не додавати цукровий пісок, а просто видалити серцевину, і вони вийдуть солодкими – ідеально для дитячого і дієтичного столу. Однак, приготування займе близько 35-40 хвилин (режим випічки).

Гідність печених яблук в мікрохвильовці – швидкість плюс збереження корисних властивостей: вони будуть готові через п’ять хвилин, що надзвичайно зручно для ранкових сніданків.

Користь печених яблук величезна: в них міститься пектин – прекрасний засіб від мікробів і шкідливих бактерій. Більш чим корисні ці фрукти, з’їдаються натщесерце, так як вони зменшують набряки і сприяють гарному травленню. Лікарі наголошують також корисні властивості печених яблук: вважається, що при їх регулярному вживанні знижується ймовірність захворіти на застуду, виводяться з організму отруйні і токсичні з’єднання, а також йдуть проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Як приготувати яблука з сиром, і поєднати таким чином доброчинна дія пектину і кальцію? Дуже легко!

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Яблуко – 5 шт.;
  • Сир нежирний – 200 г;
  • Цукор – 100 г

Спосіб приготування:

Фрукти розрізають на дві половинки, вирізують серцевину, а замість неї поміщають протертий сир з цукром. Духовку нагрівають до 150 градусів і печуть їх приблизно 10 хвилин, стежачи за тим, щоб вони не втратили форму.

Калорійність: 150 ккал/100 р.

Більш сытны приготовані яблука в тісті, їх навіть можна подавати до чаю або кави, а за смаком вони нагадують яблучний пиріг або шарлотку.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Фрукт – 5 шт.
  • Листкове тісто – 0,5 кг;
  • Цукор – 100 г

Спосіб приготування:

Яблука очищають від шкірки, вирізати серцевину і викладають на невеликий квадрат листкового тіста. Далі в середину яблука кладуть цукор (мед, сухофрукти, горіхи тощо), а тісто склеюють над його вершиною. Є таке блюдо можна і в гарячому, і в холодному вигляді.

Можна це все посипати цукровою пудрою.

Калорійність: 209 ккал/кг.

Приємного апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *