Печеня зі свининою в мультиварці

Апетитне печеня з свинини в мультиварці виходить нітрохи не гірше, а в деяких аспектах навіть краще жаркого в горщиках, яке зазвичай готують в духовці.

Печеня зі свинини з помідорами та картоплею

Печеня зі свинини в мультиварціІнгредієнти:

  • 0,5 кг свинини
  • 3 помідора
  • 6-7 картоплин
  • 1 цибулина
  • ? склянки води
  • рослинне масло
  • сіль, перець, зелень за смаком

Приготування:

  1. Нашатковану цибулю викладаємо в чашу мультиварки, попередньо наливши туди трохи олії.
  2. В меню вибираємо режим «Випічка» і час 10 хвилин.
  3. Поки смажиться цибуля, нарізаємо невеликими шматочками свинину і викладаємо в чашу. Вміст перемішуємо і продовжуємо смажити до звукового сигналу, час від часу помішуючи, щоб не підгоріло.
  4. Після закінчення часу додаємо в жарку воду, встановлюємо програму «Тушкування» на 60 хвилин.
  5. Очищений картопля, помідори нарізаємо невеликими кубиками.
  6. Після звукового сигналу додаємо до страви підготовлені овочі, солимо, перчимо, при необхідності доливаємо ще трохи води. Включаємо режим «Гасіння» ще на годину. (Можна цибулю з м’ясом не обсмажувати, а скласти всі підготовлені інгредієнти одночасно і тушкувати 2 години без перерви).
  7. Готову печеню зі свинини посипаємо зеленню і подаємо до столу. У гарнір для цієї страви обов’язково додайте оливкову олію і трохи лимонного соку.

Печеня зі свинини з сиром

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини
  • 100 г твердого сиру
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 100 мл води
  • сіль, перець, зелень за смаком

Приготування:

  1. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Сир натираємо на середній тертці. Часник пропускаємо через чеснокодавку.
  2. В чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо свинину. Інші інгредієнти, попередньо перемішавши, рівномірно розподіляємо зверху м’яса.
  3. Для печені зі свинини в мультиварці в меню вибираємо режим «Гасіння» і час 2 години (можна вимкнути і раніше: дивитися по часу готовності м’ясного компонента).
  4. Свинячу печеню, приготоване в мультиварці, добре подавати з салатом зі свіжих овочів з додаванням невеликої кількості соєвого соусу і бальзамічного або винного оцту.

Спекотне виходить по-домашньому смачною, соковитою і в той же час не дуже жирним. Це блюдо можна приготувати з різними наповнювачами, наприклад, дуже смачним в мультиварці виходить свинячу печеню по-селянськи з картоплею і вареним горохом.

Приємної Вам трапези!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *