Популярний морський окунь в мультиварці

Морський окунь, за смаком свого м’яса, займає перше місце серед морських видів риб. Завдяки жирності його м’ясо довго зберігає свіжість. Найпростіше приготувати морський окунь в мультиварці, і клопоту менше і варіанти приготування різноманітніше.

Продається ця риба найчастіше в солоному вигляді, або у вигляді філе. Все тому, що розробка цієї риби вимагає певної вправності і обережності, з-за гострих плавників і твердої луски. А в солоному вигляді м’ясо окуня найбільш смачне.

Але не все так просто, виявляється, терміном морський окунь іменується близько 100 видів і підвидів риб. Всі вони схожі на звичайного прісноводного побратима. У Росії морським окунем вважається риби Sebastes, що мешкає в Норвезькому і Баренцевому морях.

як приготувати морський окунь в мультиварці, відповідь проста. Готуйте страви на свій смак, виходячи зі своїх уподобань і переваг. А варіанти рецептів є всякі.

Смажений морський окунь в мультиварці

 морський окунь в мультиварціЗнадобиться

  • морський окунь;
  • сік половинки лимона;
  • сіль, перець;
  • масло рослинне.

Приготування

філе Нарізаємо на порційні шматки. Якщо ви використовуєте цілу тушку риби, кістки краще прибирати після обсмажування.

Солимо, перчимо і скроплюємо лимонним соком, залишаємо на 10 хвилин. Після чого змащуємо рослинним маслом і знову у бік хвилин на 20.

Мультиварку включаємо в необхідному для смаження режимі. Паніруємо рибу в борошні і обсмажуємо при закритій кришці, з кожної сторони по 15 хвилин.

Морський окунь в мультиварці, тушкований у вині

Знадобиться

  • морський окунь 500 г;
  • кріп сушений;
  • сік лимона;
  • сіль, перець;
  • цибуля ріпчаста 1шт.;
  • біле вино 70мл;
  • вода 100мл;
  • оливкова олія 2 столові ложки.

Приготування

На дно чаші мультиварки кладемо дрібно нарізану цибулю. Зверху тушки або філе окуня, солимо і перчимо за смаком. Поливаємо соком одного лимона, виливаємо вино і воду. У режимі «Мультиповар» встановлюємо 130 градусів на 30-35 хвилин. За час готування вода повинна випаруватися, якщо цього не сталося, зробіть це в режимі «Смаження».

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *