Простий рецепт яблучного пирога

Любі берегині домашнього вогнища, ми чудово розуміємо, як, часом, після важкого робочого дня, повернувшись у рідне гніздечко, хочеться відпочити і одночасно смачно нагодувати своїх рідних. Невже це можливо? Звичайно ж, так!

Простий рецепт яблучного пирога – це те, що Вам потрібно, щоб заощадити час і максимально присвятити його спілкування з близькими людьми, ніж простояти біля плити. Подивіться на це фото, чи не правда хочеться скоріше спробувати його на смак? Тоді вперед, за справу!

Для того, щоб приготувати простий яблучний пиріг на 8 порцій нам знадобляться такі продукти:

  • склянка борошна;
  • три яйця;
  • склянка цукру;
  • 3-4 великих яблука;
  • 15 г ваніліну;
  • сіль – за смаком;
  • 1 – 2 ст. ложка рослинного масла;
  • 1 ст. ложки манки (або сухарів).

Тісто для яблучного пирога будемо готувати так: зіб’ємо цукор, яйця і сіль, додамо борошно. Наша начинка буде складатися з нарізаних яблук, попередньо вимитих і очищених від насіння і шкірки. Змастимо форму маслом, посиплемо манкою (сухарями), викладемо нарізані яблука і заллємо їх зверху тістом, як на фото.

Далі, залишилося відправити форму з тестом і яблуками в духовку, розігріту до 180 градусів на півгодини.

Ви переконаєтеся, що це найпростіший рецепт яблучного пирога, на який піде зовсім небагато часу. Його калорійність складає 415 ккал / 100 г випічки.

Пироги з яблук – одні з найпоширеніших ласощів, які здавна існують в Росії.

Відомо, що Олександр Пушкін, живучи в селі Тригірському, дуже любив заходити в гості до своїх сусідів, які його пригощали різними стравами. Особливо, поетові був до душі яблучний пиріг Вульфів.

Для його приготування на 8 порцій потрібно:

  • 500 г листкового тіста;
  • 400 мл сметани;
  • 100 г меду;
  • пара яєць;
  • 4-5 великих яблук;
  • 50 г вершкового масла;
  • кориця – на Ваш смак.

Готувати пиріг слід так:

Розкотимо тісто, викладемо на деко. Обсмажимо очищені і вимиті яблука, порізані на часточки.

Далі будемо смажити яблука на сковороді, з додаванням вершкового масла, меду і кориці.

Потім, сметану і яйця взобьем, додамо до них обсмажену яблучну суміш. Викладемо все це на тісто, загорнувши його краю. Змастимо поверхню пирога яйцем, попередньо збитим, і будемо пекти в духовці при температурі 200 градусів близько сорока хвилин.

Ось і все, улюблений яблучний пиріг Пушкіна готовий!

Приємного всім чаювання!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *