Пиріг зі сливами

На наших столах не переводяться солодкі пироги з яблуками, сиром, маком і курагою. А ось випічка зі сливами – це щось новеньке. Спробуйте приготувати пиріг зі сливами в мультиварці, і ви напевно не пошкодуєте!

Пиріг зі сливами на молоці

Пиріг зі сливами в мультиварціТісто:

  • Борошно – близько 2 склянок (залежно від сорту)
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 -1,2 ст.
  • Молоко (тепле) – 1 неповний стакан
  • Розпушувач – 1 упаковка (10 г)
  • Рослинне масло (бажано соняшникова рафінована) – півсклянки
  • Ванілі
  • Сливи без кісточок для начинки – половина кілограма

Приготування:

  1. Яйця (кімнатної температури) збийте з цукром до утворення піни. Маса повинна посвітліти і злегка збільшиться в об’ємі.
  2. У суміш додати масло і молоко.
  3. Невеликими порціями, щоб уникнути поява грудок і згустків, введіть в тісто борошно, розмішайте до однорідності. Тісто виходить як густа сметана.
  4. Чашу мульти змастіть маслом і викладіть тісто. Поверх тіста акуратно розкладіть половинки вершків (бажано, «Угорки», оскільки вона сама солодка).
  5. Випікати пиріг потрібно на режимі «Піч» в течение100 хвилин (якщо температура випікання 110-120 градусів).

Рецепт сливового пирога з карамеллю

Інгредієнти:

  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 1,5 склянки
  • Молоко 1/3 склянки
  • масло 140 г
  • Борошно 200-240 г
  • Пекарський порошок-2 ч. л.
  • Ванільний цукор 8-10 г
  • жовті Сливи для начинки середнього розміру – 9-10 шт.

Приготування:

  1. 0,75 ст. цукру потрібно розтерти з яйцями і ванільним цукром.
  2. Додати до суміші тепле молоко і розм’якшене масло (залишивши 1-2 ч. л.)
  3. Додати борошно, змішану з розпушувачем і просіяне через дрібне сито. Вийде тягуче тісто.
  4. Сливи варто очистити від кісточок і розрізати навпіл.
  5. Окремо на сковороді або в сотейнику з відкладеного раніше масла і 0,75 ст. цукру приготувати карамель.
  6. В чашу мультиварки вилити карамель, слідом за нею укласти сливи зрізом до дна ємності, утопляя їх в карамелі.
  7. На всю цю красу акуратно викласти тісто і розрівняти його ложкою.
  8. Такий пиріг печеться хвилин 45 на режимі «Випічка». Але це умовно, готовність слід перевіряти візуально і за допомогою скіпки.
  9. Перед подачею випічку слід перевернути. У вас вийде сливовий пиріг перевертиш в мультиварці. Прикрашати його зверху немає потреби. Він і сам по собі досить гарний. Але гілочка свіжої м’яти ніколи не зашкодить.
  10. Не виймайте пиріг гарячим, т. к. він дуже ніжний і розсипчастий. Дайте йому охолонути протягом 20 хвилин.

Сливовий пиріг в мультиварці Редмонд зі сливами і горіхами

У начинку:

  • Сливи «Угорка» -700 р
  • Будь-які горіхи (мигдаль, волоський або кешью) 150 г

У тісто:

  • Вершки 15 % – 1 стакан (якщо використовуєте домашні, то візьміть 0,75 ст. і додайте 2-3 ст. л. молока)
  • Цукор або цукрова пудра 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач для тіста – 11 г (пакетик)
  • Цедра половини, або цілого лимона (за смаком
  • Ванільний цукор – 25 г
  • Борошно 3 склянки

Приготування:

  1. Вимиті, висушені сливи розрізати на 2 частини і кожну половинку розділити ще навпіл не дорізуючи її до кінця. У зазначений розріз вставити по 2-3 горішка, попередньо просушених на сковорідці.
  2. Збийте міксером вершки з цукром або пудрою, додавши в кінці цедру лимона і ванільний цукор.
  3. До вершків, не перестаючи їх збивати, додавайте по 1 яйцю, а потім борошно з розпушувачем.
  4. Чашу мультиварки змастіть будь-яким маслом і викладіть в неї тісто.
  5. Заготовки із слив рівномірно розподіліть по поверхні пирога так, щоб вони добре потопали в тесті.
  6. Виберіть режим «Випічка» на табло мультиварки і печіть пиріг не менше 110 хвилин. Ці параметри підібрані для мультиварки Редмонд, в якій температура випікання складає 180 градусів.
  7. Перед подачею присипте пиріг пудрою.

Найприємнішого апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *