Рецепт абхазької аджики

Абхазія! Сонячна країна, наповнена ароматами прянощів, музикою гір і національним колоритом. Сонячна Абхазія, неповторна за своєю красою, звичаїв і традицій. Туди хочеться приїжджати знову і знову. Хочеться залишитися там назавжди, щоб все життя вдихати цей чисте, свіже повітря, бачити цю барвисту місцевість, спілкуватися з незвичайними людьми, які завжди раді гостям і слухати їх народне багатоголосний спів.

Адже культуру співу абхазців, не можна сплутати ні з якою іншою. Я дуже люблю бувати в Абхазії, завжди, приїжджаючи туди, я кожного разу відкриваю для себе щось нове, цікаве і незвичайне. Я обожнюю абхазьку кухню, адже вона відрізняється своїм різноманітними і надзвичайно смачними стравами, які скуштувавши один раз, хочеться їсти знову і знову. Сьогодні я розповім про один унікальному блюді абхазької кухні. Вірніше це навіть не страва, а приправа, яка буде відмінним доповненням для будь-яких м’ясних страв.

Абхазька аджика! Це неймовірне за своїм смаковим якостям блюдо. Вона може бути гострою і не дуже, вона може грати різними фарбами і покращувати смак кожної страви. Абхазька аджика готуватися і про запас і так, щоб можна було її їсти в даний момент. Це майже універсальний продукт. Хто хоча б раз пробував абхазьку аджику, не зможуть забути її смак і будуть шукати рецепти приготування, для того, щоб зобразити щось подібне вдома.

Я знаю рецепт абхазької аджики, але запевняю вас, що навіть якщо ви приготуєте її з потрібних інгредієнтів, навіть якщо ви хоронити мете всю технологію приготування і будете діяти строго за рецептом. Все одно, у вас ніколи не вийде той смак, який підвладний лише корінним абхазам. Я підозрюю, що секрет тут не в способі приготування. Секрет захований набагато глибше і полягає він у тому, що абхазька аджика це істинно національна страва, воно піддається тільки тим, хто любить Абхазію щирою любов’ю.

Тим не менш, я розповім, як приготувати аджику. Можливо, що рецепт абхазької аджики, стане популярним і улюбленим у вашій родині. Причому я дам кілька варіантів рецептів абхазької аджики, для того, щоб ви змогли вибрати свій єдино смачний.

1 варіант:

Для абхазької аджики, нам знадобитися:

  • 1 кг свіжого гострого перцю
  • 0,5 кг очищеного свіжого часнику
  • 200 г насіння коріандру
  • 1 ст. л. солі

Насіння з перцю видалити. Всі інгредієнти ретельно перемішати в комбайні, викласти у велику миску, додати сіль і насіння фенхелю (його зелену частину) якщо фенхелю немає, його можна замінити насінням кропу. Аджику розкласти в банки, додавати потроху до м’ясних страв.

2 варіант:

Для абхазької аджики, нам знадобитися:

  • 1 кг свіжого або сушеного гострого перцю
  • 0,5 кг очищеного часнику
  • половина столової ложки насіння коріандру
  • 150 г. свіжого коріандру
  • 150 г. свіжої петрушки
  • 1 ст. л. шафрану
  • 1 ст. л. солі
  • 3ст.л. уцхо-сунелі
  • 4 ст. л. хмелі сунелі

Всі інгредієнти подрібнити в комбайні. Таку аджику добре використовувати при смаженні курки. Можна змішати її з майонезом і перед тим як помістити курку в духовку, обмазати боки, приготованим соусом.

Як бачите, рецепт приготування цієї страви, простий. Їжте на здоров’я! Приємного апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *