Рецепт хрусткого хмизу

Хмиз – це відмінна випічка, яку практично кожен з нас хоч раз у житті пробував на смак. При цьому кожна жінка хоче навчитися його готувати. Слід зазначити, що рецептів хрусткого хмизу дуже багато, тому давайте в цій статті розглянемо три різних варіанти цієї улюбленої випічки зі Сходу.

Зазначимо, що тісто для хрусткого хмизу потрібно розкачати дуже тонко, тоді він вийде дуже тендітним і ніжним, а інакше у вас вийде печиво.

Рецепт хрусткого хмизу №1

Для цього нам потрібні:

  • 6 яєць (тільки жовтки)
  • Цукор – 2 ст. л
  • Цукрова пудра – 3 ст. л
  • Змітала або вершки – 2 ст. л
  • Борошно – 600 г

Жовтки розтираємо з цукром, додаємо вершки або сметану, всипаємо просіяне борошно і гарненько вимішуємо тісто. Потім ділимо тісто на 3 частини, і кожен з них тонко розкочуємо. З пласта вирізаємо смужки шириною 10 див, потім з кожної смужки робимо ромбики. Після цього в кожному ромбике посередині робимо надріз 2 см. і вивертаємо один кінець ромбика назовні.

Щоб хмиз вийшов хрустким його треба смажити в киплячому рослинному маслі, деякі смажать на розтопленому смальці, можна і в утятнице. Головне не пересмажити нашу солодкість.

Перед тим як почати смажити потрібно з цукрового піску зробити цукрову пудру, але можна взяти і готову. Витягнувши хмиз на блюдо, треба відразу ж посипати все пудрою, тоді ваш хмиз буде не тільки апетитно виглядати, як ви бачите на фото, але і буде дуже смачним.

Рецепт хрусткого хмизу №2

  • Молоко – 0,5 скл.
  • Сметана – 1 ст. л
  • Жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 2 ст. л
  • Сіль – 1/4 ч. л
  • Борошно – 2,5 скл.

Всі інгредієнти хмизу змішуємо і замішуємо круте тісто розкачуємо як на локшину, нарізаємо смужками шириною 10 см і ріжемо з них невеликі ромбики. Все інше робимо так само, як і в першому рецепті. На фото ці два рецепту нічим не відрізняються, але вони відрізняються за смаком. Хмиз за рецептом №1 виходить більш хрустким і ніжним.

Рецепт хмизу №3:

  • яйця – 2 шт.
  • вода – 70 мл
  • горілка – 1ст. л
  • рослинна олія навпіл з салом – 600 г
  • борошно – 400 г
  • цукор – 100 г
  • цукрова пудра – 2 ст. л

Спосіб приготування:

Яйця розтираємо з цукром, додаємо горілку, просіяне борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо тісто на 10-15 хв і потім розкачуємо його в пласт товщиною 5 мм Вирізаємо різні фігурки. В каструлю або казан кладемо жир і розтоплюємо його, додавши рослинне масло.

Як тільки жир закипить, опускаємо в нього заготівлі хмизу і обсмажуємо хвилини з кожного боку. Готове ласощі повинно трохи підрум’янитися. Виймаємо його шумівкою, викладаємо на решето і посиплемо цукром.

Ось такі домашні печива можна приготувати на полуденок або на святковий стіл.

Калорійність:

В середньому кожна порція даної випічки містить приблизно 330-380 Ккал.
Приємного апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *