Рецепт капусти Провансаль

Капуста – продукт, який гарний і в якості салату, і для приготування супів, тушкованих других страв, і для заготівель на зиму. Вона не тільки смачна, але й багата на вітаміни, зокрема вітамін С.
Напевно більшість пробували капусту провансаль і встигли полюбити її смак.

Давайте розберемося, як приготувати капусту провансаль в домашніх умовах.

Інгредієнти (на 10порций) :

  • Капуста (качан середнього розміру) – 1 шт. ;
  • Морква – 3 шт. ;
  • Цукор – 200 гр. ;
  • Оцет 9% – 200 мл ;
  • Сіль – 3 столові ложки ;
  • Рослинна олія – 200 мл ;
  • Лавровий лист – 5-6 шт. ;
  • Запашний перець з горошком – 5-6 шт. ;
  • Часник – 2-3 зубчики.

Спосіб приготування:

  • Для початку качан потрібно дрібно нашаткувати, натерти на крупній тертці моркву, залити рослинним маслом, додати спеції, крупно порізаний часник, все ретельно перемішати.
  • Наступним кроком в рецепті капусти провансаль є приготування маринаду. До 1,5 літрів води потрібно додати оцет, сіль, цукор, довести одержаний розчин до кипіння і кип’ятити його на повільному вогні протягом 5 хвилин.
  • Залити маринадом капусту, остудити, дати їй настоятися протягом 12 годин.

Фото:

Калорійність: 30 ккал на 100 грам.

Рецепт капусти провансаль допускає кілька варіантів її приготування.

До вищевказаних інгредієнтів можливе додавання дрібно порізаного червоного болгарського перцю (1 штука). Страва з перцем має свій неповторний смак і буде виглядати більш яскраво.

Капуста провансаль з буряком готується точно так само, тільки до основних інгредієнтів додається натерта на крупній тертці буряк (1 штука), попередньо буряк бланшируется в гарячій воді протягом 4-5 хвилин.

Вийшло блюдо подається до столу як салат. Може зберігатися в холодильнику протягом 3-5 днів.

Готуємося до зими

найпростіший рецепт на зиму – це маринування. Суміш з овочів, приготовлена так само, як і в описаному вище рецепті капусти провансаль, розкладається по простерилизованным банкам, заливають маринадом, закочується кришками. Після охолодження банки поміщаються в льох або холодильник. В результаті у Вас вийде капуста провансаль-на зиму кращого страви не знайдете!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *