Рецепт медової пахлави

Пахлава медова – одна з найбільш популярних східних солодощів, що складається з тонкого листкового тіста, подрібнених горіхів і сиропу. Вона традиційна для турецької, арабської, кримсько-татарської кухонь. Але завдяки своєму неповторному смаку пахлава відома далеко за межами країн Сходу.

Про те, як приготувати медову пахлаву знали ще стародавні турки. Спочатку вона являла з себе коржі, вкриті солодким сиропом і посипати горіхами. Рецепт медової пахлави в тому вигляді, в якому вона відома в наш час, вперше з’явився в Туреччині в 15 столітті. Придворний кухар, готуючи ласощі для султана, розкотив тісто в такі тонкі пласти, що через них при бажанні, можливо, було навіть читати. Приготування сиропу і начинки східний кулінар також удосконалив. Турецькому султану новий десерт настільки сподобався, що він пообіцяв увічнити рецепт медової пахлави.

В різних кухнях світу нюанси приготування цієї східній солодощі трохи відрізняються один від одного, але основні принципи та інгредієнти, що становлять рецепт медової пахлави не змінилися і досі.

Напевно більшість пробували і по достоїнству оцінили цей десерт східний, відпочиваючи на Чорноморському узбережжі в Криму. Думаю, багато замислювалися про те, як же приготувати медову пахлаву будинку. Кримська пахлава одна з найсмачніших і в теж час нескладних в приготуванні.

Давайте розглянемо, що з себе представляє рецепт медової пахлави, і дізнаємося, як порадувати себе і близьких появою на столі власноруч приготовленою східній солодощі.

Допоможе нам у цьому рецепт з фото:
Для приготування тіста потрібно: борошно – 3 склянки, вода мінеральна з газом – 1 стакан, цукор – 1 чайна ложка, сіль – ? чайної ложки, горілка – 3 столові ложки, сметана – 1 столова ложка.

Замішуємо тісто, поєднавши перераховані вище інгредієнти. Залишаємо тісто на 15-20 хвилин, накривши його рушником. Розкачуємо тісто в максимально тонкі пласти (бажано не більше одного міліметра). Змащуємо кожен з них вершковим маслом і звертаємо в рулет. Розрізаємо на порції по 5-7 сантиметрів в довжину.

В киплячому рослинному маслі обсмажуємо кожен шматочок до золотистої скоринки:

Для сиропу беремо: цукор – 1 склянка мед – 3 столові ложки, вода – 1 склянку. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до утворення бульбашок:

Обсмажену пахлаву викладаємо на паперові рушники, після того як надлишки масла вберуться, занурюємо в сироп.
Посипаємо подрібненими волоськими і мигдальними горіхами, посипаємо цукровою пудрою:

Кличемо гостей і приймаємо слова захоплення нашими кулінарними талантами.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *