Рецепт підливи до гречки

Гречка з давніх-давен вважалася на Русі самої смачної та ситної кашею. Налічується безліч рецептів приготування різноманітних страв із цієї корисної крупи.

Найчастіше її варили на воді, додавали багато топленого масла і в гарячому вигляді подавали на стіл. Крім цього гречана каша вживалася в холодному вигляді з молоком. Згодом стала популярною гречка з м’ясною або звичайною підливою.

М’ясна підлива до гречки може бути приготована з яловичини, свинини, курки або звичайного м’ясного фаршу.
Підлива з яловичини користується найбільшою популярністю за багатство смаку і такий гарний вигляд, що мимоволі хочеться зафіксувати на фото цей шедевр кулінарного мистецтва.
Ось класичний рецепт підливи до гречки. Філе яловичини (400г)промити, нарізати на шматочки розміром 2х2 см, укласти в глибоку чавунну сковороду, злегка обсмажити на маслі, залити окропом і тушкувати на середньому вогні до напівготовності.

Потім м’ясо виймаємо з бульйону і обсмажуємо на окремій сковороді з нарізаною кубиками однієї середньої цибулиною. Отриману суміш м’яса і цибулі перекладаємо в бульйон. Окремо обсмажуємо на вершковому маслі (2 ст. л) 2-3 ст. л. борошна, розбавляємо гарячою водою до однорідної консистенції і виливаємо в сковороду з м’ясом. За бажанням можна додати томатну пасту і спеції.

Підливу до гречки солимо і перчимо до смаку, продовжуємо тушкувати до готовності. Рецепт приготування самої гречки досить простий: 200 г крупи промити, перекласти в каструлю з 500 мл киплячої води, посолити за смаком, варити 5-10 хв на сильному вогні, далі 25-30 хвилин на дуже маленькому, щоб крупа гарненько розпарити.

При подачі на стіл гречка викладається в центр блюда, м’ясна підлива до гречки наливається навколо. Зверху на підливу можна насипати дрібно нарубану зелень кропу і петрушки.

Якщо ви вперше приготували це блюдо самі, то настійно рекомендуємо запам’ятати підливу на фото.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *