Рецепт приготування дріжджового тесту на кефірі

Дріжджове тісто – основа багатьох страв російської кухні, що з нього роблять буквально все – від хмизу до святкових пирогів. Готується воно нескладно, але вимагає уваги і вправності, вам на допомогу наш рецепт з фото.

Основна хитрість у тому, як замісити дріжджове тісто: робити це треба акуратно, не перевантажувати борошном, дати постояти в теплому місці півгодини, потім обім’яти і відставити ще на трохи. Для расстойки використовуйте велику посуд. Існує безліч різних рецептів, один з найцікавіших – це рецепт дріжджового тесту на кефірі.

Інгредієнти (готова випічка на 8 порцій):

  • Борошно 600 грам;
  • Сіль ? чайної ложки;
  • Цукор 60 грам;
  • Дріжджі сухі 1 столова ложка або пресовані 25 грам;
  • 5.Молоко 50 грам;

  • .Кефір 200 грам;
  • Яйця 2 штуки;
  • Сливчное олія 75 грам.

Рецепт приготування:

У теплому молоці розвести дріжджі. Змішати кефір, цукор, яйця, розтоплене масло, сіль і молочно-дріжджову суміш. Тепер замішуємо тісто.

Основні прийоми були описані у першій частині статті, розповімо докладніше. Щоб правильно замісити тісто, необхідно посипати стіл борошном, вимісити, підтягуючи краю до середини. Поступово вийде щільний однорідний шар. Його треба обсипати борошном і залишити в теплому місці під рушником на півгодини.

Дріжджове тісто на кефірі добре підходить – обсяг збільшується майже в три рази, тому його варто помістити в досить велику каструлю, щоб воно не полізла через край. Через півгодини його треба дістати, акуратно обім’яти і повторити операцію ще раз через 30 хвилин, коли обсяг знову збільшиться.

Далі масу розкочують і формують випічку по своєму смаку. Дріжджове тісто на кефірі як не можна краще підходить для приготування смачних булочок і пиріжків. Для булочок: розкачати гуртки розміром з блюдце, посипати цукром і корицею, згорнути в рулет, потім навпіл, розрізати вздовж і розгорнути у віяло.

Для пиріжків – на розкачані прямокутники помістити начинку, красиво защипати. Будь-яка випічка з дріжджового тесту на кефірі випікається 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Калорійність: 210 ккал на сто грамів готової випічки без начинки.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *