Рецепт сочевичного супу

Приготувати сочевичний суп неважко. У цій статті ми опишемо більш докладно, як приготувати сочевичний суп швидко, і як готувати сочевичний суп по-турецьки.

Звісно, це дві різні страви, тому спочатку розглянемо рецепт сочевичного супу (звичайного) і для цього нам треба:

  • м’ясний бульйон – 1,5 л
  • зелена сочевиця – 450 г
  • великий ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • масло – 40 г
  • картопля середнього розміру – 1 штука.
  • сіль, перець – за смаком
  • пшеничне борошно – 15 г
  • сушені трави (суміш) – щіпка
  • сухий херес – 1 ст. л
  • петрушка – для оформлення
  • грінки

За день до цього на ніч потрібно сочевицю замочити в холодній воді, вранці зливаємо воду і заливаємо свіжою водою, ставимо на вогонь і варимо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин. Потім в іншій посудині розігріваємо половину масла, кладемо нарізану цибулю, обсмажуємо на слабкому вогні до повного розм’якшення лука. Після цього додаємо нарізану невеликими кубиками картоплю, солимо, перчимо, викладаємо сочевицю і заливаємо готовим м’ясним бульйоном. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Потім виймаємо овочі і протираємо через сито.

масло розтоплюємо на сковороді, додаємо просіяне борошно і обсмажуємо 2 хвилини. У цю масу додаємо трави і овочеве пюре, перемішуємо і викладаємо отриману масу в бульйон. Доводимо до кипіння, додаємо херес і подаємо з грінками. Сочевичний суп можна оформити січеною зеленню.

Рецепт сочевичного супу по-турецьки дещо відрізняється від звичайного. Зазвичай рецепт по-турецьки готується з копченостями. Природно, фото різниця невелика, але на смак вони сильно відрізняються.

Для приготування сочевичного супу по-турецьки нам треба:

  • вода приблизно 3 л
  • цибуля ріпчаста – 1 головка
  • сочевиця «Увелка» – 300 г
  • морква – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • бекон – 150 г
  • помідори (бажано брати тільки консервовані у власному соку) – 400 г
  • оливкова олія – 150 мл
  • майоран мелений – 1/2 ч. л
  • сіль, перець чорний мелений – на смак

Сочевицю викладаємо у велику каструлю, заливаємо 2-ма літрами холодної води, доводимо її до кипіння і варимо приблизно 5 хвилин, потім зливаємо всю воду і прибираємо її в бік. Цибулю і часник нарізаємо тонкими кільцями, моркву кружечками, а бекон кубиками. Потім нагріваємо на сковороді олію, обсмажуємо в ньому кубики бекону, після цього додаємо підготовлені овочі і обсмажуємо їх безперервно помішуючи приблизно 5-7 хвилин.

Потім викладаємо обсмажені овочі з беконом на сочевицю додаємо 1 л гарячої води, майоран, сіль і перець за смаком.

Потім ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо до кипіння, після цього зменшуємо вогонь до слабкого і залишаємо на 20-25 хвилин трохи прикривши кришку. Після закінчення цього часу додаємо помідори з соком і варимо суп ще 10-12 хвилин.

Перед подачею супу прикрашаємо його подрібненим шніт-цибулею. Як ви бачите по фото сочевичний суп по-турецьки виходить дуже апетитним і має незвичайний зовнішній вигляд.

Калорійність:

300Ккал/1 порція

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *