Рецепт вина з винограду Ізабелла

Виноград ізабелла ідеально підходить для приготування сухого домашнього вина. Цей невибагливий сорт поширений в наших широтах, і при цьому дуже смачний.

Існує кілька варіацій рецепт вина з винограду ізабелла, але ми представимо вашій увазі найбільш перевірений і точний.

Інгредієнти для 8-10 л вина:

  • Виноград – 12 кг
  • Вода – 2 л
  • Цукор – 0,5 кг

Калорійність: 70 ккал/100 гр.

Спосіб приготування:

відокремте Ягоди від гілочок. Це запобіжить зайву терпкість і облагородить майбутнє вино. Потім ягоди слід ретельно розім’яти у підходящої посуді. Мезгу помістіть в діжку або відро, не перевищуючи 70% об’єму посуду. Зваріть сироп з цукру і води, охолодіть його і додайте до розім’ятого винограду ізабелла. Такий рецепт прискорить бродіння.

Після перемішування маси поставте посуд у темне місце і накрийте пластмасовою кришкою з отвором. Кілька разів на добу перемішуйте мезгу, щоб опустити піднімається «шапку» з піни. Як тільки бурхливе бродіння припиниться, відокремити вино від мезги за допомогою марлі, складеної в декілька шарів.

Вийшло вино розлийте по балонів і витримуйте як мінімум 3 місяці, щоб вино дозріло і набуло вишуканий смак.

Цей рецепт вина з винограду ізабелла може стати вашою путівкою в світ виноробства!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *