Рецепти фуршетного столу

Великі свята і великі заходи зараз прийнято справляти у великих компаніях. Якщо великий обідній стіл для вашої компанії малуватий, а атмосфера повинна бути офіційно-розслабленою, цілком підійде фуршет. Просте французьке слово («вилка», між іншим, в перекладі).

З моменту, як прийнято рішення про проведення фуршету, як правило, виникає кілька питань: що приготувати і як оформити фуршетний стіл. У всьому цьому потрібно дотримуватися одного правила: меню фуршетного столу – це маленькі закуски (у тому числі і гарячі страви) і напої. Всю їжу повинно бути зручно взяти в руки, з’їсти, а матеріали прибрати або викинути без проблем.

Крім того, всі страви повинні поєднуватися з напоями: подумайте про те, щоб різноманітність не призвело до дисгармонії! Відповідно, якщо весільний фуршет і передбачає присутність всієї родини, потрібно відразу подумати про пригощанні та напої для дітей і, можливо, зробити для них спеціальний столик.

Організація фуршету.
Щоб споживання закусок не перетворилося на хаос, фуршет потрібно добре організувати. Обов’язково необхідно простір для переміщення, простір для спілкування.

Сервіровка фуршетного столу теж справа особлива. Розкладати прилади не рекомендується: скласти варто все в одне місце, звідки кожен собі може взяти виделку і ложку, якщо буде потрібно. Там же повинні стояти пляшки для оновлення напоїв.

до Речі, офіціанти, можливо, на фуршеті знадобляться – хто ж буде прибирати брудний посуд?

Як прикрасити фуршет?

Особливу увагу потрібно приділити оформленню столів і приміщення. Під урочисті події потрібно обов’язково підібрати відповідне прикраса на столи. Приміром, фуршетний стіл на весілля може бути прикрашений квітами (як на фото) і драпіруванням скатертини. Оформлення повинно бути добре продумано, щоб вечір приніс задоволення всім, хто прийшов.

Прикраса ж корпоративного вечора – фуршетний стіл на роботі – повинен точно привернути увагу співробітників і дати їм привід підійти до нього і поспілкуватися, підвищити корпоративну згуртованість.

Для такого столу підійдуть міні-закуски, можливо гарячі страви та напої. Можна використовувати м’ясо, овочі, морепродукти (креветки, наприклад). Добре підійдуть для офісу снеки або закусочні кульки, а в ролі гарячого може виступити прості смажені курячі крильця. Деяким компаніям цілком підійде і нарізана маленькими шматочками піца різних сортів: її зручно тримати в руках, а блюдо вже настільки сподобалося всім, що буде обов’язково користуватися популярністю.

Фото фуршетних столів, викладені в мережі, можуть здатися занадто пихатими, складними. Але насправді, таке «диво» можна накрити своїми руками. Підібравши відповідні кулінарні рецепти на весілля, наприклад, можна зайнятися і окрасою: розкласти все в логічному порядку, придумати, як зробити страви цікавіше і подати в єдиній концепції.

Залишилося тільки простежити, щоб рецепти, які ви вибрали, поєднувалися між собою, а закуски на столах були свіжі і добре приготовані. Переважну частину меню такого столу повинні займати холодні закуски у вигляді канапе, бутербродів і тарталеток. Якщо є гарячі страви (а на весіллі, звичайно, було б непогано накрити ними стіл), їх треба зручно подати: нарізати зручними порціями. Добре підійде запечене порося чи індичка: вистачить на всіх гостей.

Чітко організованому фуршетного столу на весілля буде рада будь-яка наречена, спрагла ідеального свята!
Останнім цікавим рішенням, які зараз пропонують компанії, що організують фуршети – це «живі» столи. На фото фуршетного столу, що тут представлено, видно, що така Леді може і підказати у виборі, і піднести потрібне блюдо. Крім того, багато хто любить робити аматорські фото з ними: такий фуршет запам’ятається надовго.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *