Рецепти перлової каші

Відомо, що у багатьох перловка асоціюється з армійською службою, де раціон не надто відрізняється різноманітністю. У мене, наприклад, перлова каша навіває спогади, пов’язані з риболовлею, коли напередодні доводилося варити її для прикорму риби. А чи знаєте Ви, що звичайну перловку можна приготувати так, що вона незабаром стане одним з ваших улюблених гарнірів?

Отже, сьогодні ми приготуємо перлову кашу на новий лад. Досить оригінальним є рецепт перлової каші з м’ясом, розрахований на 4 порції, для якої нам потрібні наступні інгредієнти :

  • склянку перлової крупи;
  • дві склянки води;
  • 150 – 200 грам жирної свинини;
  • цибулина ріпчастої цибулі;
  • чорний мелений перець;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування :

  • Наріжемо невеликими шматочками свинину і обсмажимо її з цибулею, поки м’ясо не зарум’яниться. Рецепт перлової каші на воді, думається, що Вам відомий. Але все ж нагадаємо.
  • Попередньо слід залити крупу холодною водою і залишити на 3 години.
  • Потім добре промиємо перловку, знову заллємо її водою і поставимо на вогонь. Приготування крупи до напівготовності займе у Вас не більше 10 хвилин.
  • Далі, покладемо обсмажену свинину з цибулею в чавунець, додамо води, спеції і сіль, поставимо на вогонь до закипання, після чого додамо перлову кашу і будемо варити в духовці до готовності.

Калорійність: 324 ккал / 100 гр.

Проявивши фантазію, можна придумати безліч рецептів перлової каші. Так, якщо зовсім не хочеться витрачати час на приготування м’яса, гідною альтернативою стане перлова каша з тушонкою.

Спосіб приготування :

  • Найкраще підійде для цього свиняча тушонка, жир якої послужить прекрасною основою для її смаження на сковороді з цибулею.
  • Також, слід додати натерту моркву і нарізану часник. Далі, з’єднаємо перловку, попередньо відварену з тушонкою і ще хвилин 5 варимо до повної готовності каші, при необхідності додаючи воду в каструлю.
  • Після чого, відставимо з вогню готову страву і дамо настоятися протягом 15 хвилин.

Все, можна сідати за стіл!

Як бачимо, рецепт перлової каші досить простий, а головне – Ви зможете подружитися зі старою знайомою «перловушкой», воістину оцінивши її смакові якості і користь, піднісши її до столу з новими інгредієнтами.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *