Рецепти приготування мойви

Ще кілька десятиліть назад до мойви було дещо зневажливе ставлення. Її сприймали лише як наживку для лову тріски та оселедців. Однак зараз, коли її улов знизився, вона набула більш важливу роль, особливо в раціоні сіверян. Мойва свіжоморожена – смачна і недорога риба. А за змістом найцінніших жирів омега вона не поступається горбуші і лососеві. Пропонуємо вам рецепти мойви, якими з нами поділився читач з Мурманська.

Найпростіше (але не менш смачніше) її посмажити. Рецепт смаженої мойви нескладний.

Інгредієнти (на три-чотири порції):

  • риба – 1 кілограм ;
  • рослинна олія для смаження;
  • 3 цибулини ;
  • сіль, перець;
  • сметана – 150 грам.

Спосіб приготування:

  • Рибу промити, випатрати, обсмажити на олії до напівготовності.
  • Окремо обсмажити цибулю, додати до риби. Посолити, поперчити.
  • Залити сметаною і гасити ще п’ять-десять хвилин.

Калорійність: 120 Ккал/100 гр.

Після освоєння рецепта смаженої мойви кращим рішенням буде засолювання. Солона вона неймовірно смачна. А мойва пряного посолу – тим більше!

Не чекаючи запитань про те, як її приготувати, пропонуємо вам рецепт солоної мойви:

Інгредієнти (на три-чотири порції):

  • риба – 1 кг ;
  • лавровий лист, гвоздика, сіль;
  • вода – 1 літр.

Спосіб приготування:

  • Спочатку приготуйте розсіл. Для цього доведіть до кипіння літр води з сіллю і прянощами, кип’ятіть п’ять-сім хвилин.
  • Розсіл повинен охолонути.
  • Рибу промити, залити розсолом, залишити на ніч. Ранок смачна, ніжна, ароматна рибка готова!

Калорійність: 117 Ккал/100 гр.

до Речі, про засолюванні. Виникають питання, скільки потрібно солі? Поспішаю вас заспокоїти: рибу неможливо зіпсувати, вона сама вбере стільки солі, скільки треба. Ви в цьому переконаєтеся.

А от якщо ви спечете рибний пиріг – у вас вийде святкове блюдо!

Рецепт пирога з мойвою дістався нашому читачеві від його бабусі.

Інгредієнти (на дві порції):

  • 1,5 склянки борошна ;
  • 1,5 склянки води ;
  • 2 чайних ложки дріжджів ;
  • 3 яйця ;
  • 2 чайних ложки солі ;
  • 2 столових ложки цукру ;
  • 4 столових ложки рослинного масла ;
  • 1 кілограм борошна ;
  • 1 кілограм мойви ;
  • 5 цибулин ;
  • лавровий лист – 3 шт.

Спосіб приготування:

  • Приготування тіста. Налийте в миску молоко і воду, покладіть туди дріжджі, сіль, цукор, 2 яйця, масло. Перемішайте, додайте борошно. Вам потрібно вимісити однорідне, не дуже круте тісто. Поставте тісто в тепле місце, щоб воно піднялося.
  • Тим часом підготуйте начинку. Мойву потрібно вимити, почистити і випатрати. Якщо вам попалася ікра мойви – вона теж відмінно підійде для начинки.
  • Лук обсмажте до напівготовності, з’єднайте з рибою.
  • На змащений маслом деко викладаємо половину тіста розкочуємо його до потрібного розміру. Щільним шаром на тісто кладемо начинку, солимо. Зверху накриваємо другим шаром тесту. Прикрашаємо, змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту духовку.
  • Випікати годину-півтора на невеликому вогні.

Калорійність: 200 Ккал/100гр.

Приємного вам апетиту!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *