Салат «Французька коханка»

Салат «Французька коханка» – це яскраве поєднання смаків. Ніжне куряче філе, кислуватий маринований цибулю, солодкий родзинки, морква, горіхи, апельсини – всі ці інгредієнти входять до складу цього салату. Салат виходить дуже смачним і сподобається всій родині. Такий салат можна сміливо готувати на свята. При цьому він готується нескладно. Сам салат можна приготувати заздалегідь, а ось прикрашати його апельсинами необхідно перед подачею, щоб вони не підсохли і залишалися соковитими.
Інгредієнти для салату «Французька коханка»

Інгредієнти:

– курка (або куряче філе) – 250 гр.;
– цибуля ріпчаста -2 шт.;
– родзинки– 1 стакан;
– морква – 1 шт.;
– твердий сир – 100 гр.;
– горіхи волоські – 1 склянка;
– сіль – за смаком;
– оцет – 1 / 3 склянки;
– майонез.
Час Приготування: 60 хвилин.

Приготування:

Курку нарізати
Курку (або філе) для салату “Французька коханка” відваріть до м’якості в солоній воді. Остудіть м’ясо. Якщо Ви брали філе, тоді просто наріжте його на дрібні шматочки. Якщо ж у Вас був шматок курки, то відокремте м’ясо від кісток, а потім наріжте.
Лук наріжте
Цибулю наріжте півкільцями.
лук замаринуйте
Спочатку цибулю обдайте окропом, щоб пішла гіркота. Потім покладіть його в тарілку і залийте розчином оцту і води. Кількість води така ж, як і оцту. Залиште цибулю маринуватися на 20 хвилин.
Моркву натріть
Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
натріть твердий сир
Також натріть твердий сир.
Ядра волоських горіхів подрібніть
Ядра волоських горіхів подрібніть в блендері або вручну.
Родзинки залийте гарячою водою
Ізюм залийте гарячою водою і залиште на 20 хвилин для набухання.
Шанувальники родзинок і горіхів в салатах можуть приготувати теплий салат з гарбузом і горіхами.
викладіть горіхи
Всі підготовлені інгредієнти для складання салату. Салат “Французька коханка” будемо збирати у зворотній послідовності. Візьміть глибоку тарілку і застеліть її харчовою плівкою. На дно покладіть подрібнені горіхи.
покладіть сир
Нанесіть трохи майонезу і покладіть сир.
викладіть моркву
На сир також нанесіть шар майонезу і викладіть зверху моркву.
покладіть родзинки
Далі – шар майонезу. Наступним шаром покладіть родзинки, попередньо злив з нього воду і обсушивши його.
шар лука
Цибуля відіжміть від маринаду і викладіть поверх родзинок.
покладіть філе куряче
Останнім шаром покладіть куряче філе і добре змастіть його майонезом.
Салат акуратно переверніть на плоске блюдо
Салат акуратно переверніть на плоске блюдо. Зверху прикрасьте часточками апельсина.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *