Салат з баклажанами та помідорами на зиму

Отже, сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт смачної заготовки – зимовий салат з баклажанів з помідорами.
інгредієнти для салату з баклажанів
Для того щоб у нас все вийшло, підготуємо потрібні

Інгредієнти:

– баклажани – 1 кг,
– солодкий перець – 1 кг,
– ріпчаста цибуля – 1 кг,
– моркву – 1 кг.,
– помідори – 1 кг,
– прянощі,
– сіль – за смаком
– цукор – за смаком.
До речі, рекомендуємо вам на вечерю приготувати смачний салат із свіжої зелені з баклажаном-гриль.

Приготування:

баклажани наріжемо колечками
Щоб приготувати салат з баклажанами та помідорами на зиму спочатку в вимиємо синенькі ретельно під струменем теплої води і за допомогою спеціальної дрібної щітки добре їх очистимо від землі або іншого будь-якого бруду. Після чого наріжемо баклажани кружечками.
Солодкий перець наріжемо кільцями
Солодкий перець також ретельно вимиємо, видалимо плодоніжки і серцевину з насінням. Наріжемо і їх обручками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо так само
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо після промивання кільцями середніми по товщині.
помідори наріжемо кружальцями
Переходимо до підготовки помідор. Промиємо їх і наріжемо кружальцями.
моркву натерти
Далі для баклажанового салату очищаємо за допомогою овочечистки моркву натираємо на середній тертці.
баклажани обсмажити
На сковороду додаємо рослинне масло. На розпаленому маслі обсмажуємо овочі окремо. Обсмажені баклажани викладаємо в окрему ємність.
обсмажимо солодкий перець
Потім обсмажимо солодкий перець нарізаний кружечками.
ріпчасту цибулю обсмажити
Також зробимо і з ріпчастою цибулею, будьте гранично обережні, щоб не пересмажити овочі, особливо це стосується ріпчастої цибулі, бо як він може потім віддавати гірчинкою, а цього не треба допускати.
Моркву обсмажити
Моркву, натерту на середній тертці, також обсмажуємо, постійно помішуючи лопаткою.
овочі з'єднати, додати спеції
Після того, як всі овочі злегка обсмажені і підготовлені, з’єднуємо їх всі разом в одній зручній для змішування глибокій ємності. Змішуємо їх і додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець і цукровий пісок. Потім відправимо їх знову на сковороду і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні близько 25-30 хвилин.
рецепт салату з баклажанів
Тоді готуємо сухі чисті банки для заготівок. Наповнюємо їх зимовим салатом з баклажанів досить щільно. Наша вам порада – використовуйте для цього і подібних салатів ємність не більше пів-літрових банок, вони набагато зручніше будуть, ніж банки більше в своєму обсязі. Тоді взимку відкритий салат ви зможете з’їсти в два – три прийоми. І вам не доведеться довго тримати велику банку в холодильнику, так і тоді салат вам просто не приїсться, і ви зможете чергувати види заготовок частіше.
Коли салат щільно набраний в банки, нам знадобиться стерилізувати банки з салатом близько 30 хвилин у киплячій воді, потім закупорим його кришками і перевернемо догори дном. Закутаем заготовки теплою ковдрою і почекаємо поки вони охолонуть. Після чого відправимо салат з баклажанами та помідорами на зберігання в сухе прохолодне приміщення.
Ну що ж

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *