Салат з буряка з часником і цибулею
На основі салату з буряка можна приготувати оригінальну закуску, для цього крім перерахованих інгредієнтів вам буде потрібно ще багет. Розріжте багет навпіл вздовж, видаліть м’якоть і підсушіть багет в духовці 5-6 хвилин при температурі 180°С. В теплу багетну човник викладіть салат з буряка і відразу подавайте до столу.
Вам буде потрібно:
– буряк середнього розміру – 1 штука;
– цибуля ріпчаста – 1 штука;
– часник – 3 зубчики;
– оцет 3% – 2 столові ложки;
– цукор – 0,5 столової ложки;
– сіль, чорний перець за смаком;
– рослинна олія;
– зелень (кріп або петрушка) для прикраси.
Приготування:
Буряк помийте в холодній воді, видаліть надлишки вологи, очистіть від шкірки. Наріжте крупною соломкою (можна скористатися терткою для корейської моркви, якщо вона у вас є).
Цибулю для салату з буряка з часником очистіть, помийте, наріжте півкільцями.
Обсмажте цибулю на сковороді з невеликим додаванням рослинної олії до золотистого кольору. Зніміть з плити і остудіть.
Для приготування заправки для салату з буряка з часником і цибулею вилийте в чашку оцту, 2 столові ложки рослинного масла, додайте сіль і чорний перець за смаком.
А також можна зробити заправку з домашнього майонезу з додаванням часнику.
Зубчики часнику очистіть і видавіть в заправку для бурякового салату.
Заправку перемішайте.
Буряк викладіть в тарілку, додайте обсмажену цибулю і полийте заправкою для салату, перемішайте.
Зверху салат з буряка з часником і цибулею прикрасьте зеленню, яку можна дрібно порубати.