Салат з буряком і кількою

На смак цей салат дуже нагадує класичну оселедець під шубою, але є швидше за спрощеним варіантом. Крім того, салат з буряком і кількою дозволяє економити час, адже обробляти її швидше, ніж оселедець. Добре підходить як закуска під алкогольні напої, а також просто як смачний закусочний салат. Буряковий салат з кількою по цьому рецепту виходить дуже ситний, тому повноцінно замінити друге блюдо, як оселедець під шубою, не може.

Інгредієнти:

– 150 г кільки,
– 1 невеликий буряк або половинка великий,
– 1 яйце,
– 1 цибулина
– 2-3 ст. л. майонезу,
– сіль,
– перець,
– зелень для прикраси.

Приготування:

нарізати кільку
1. Від кільки відокремити хребти, хвости, голови, нутрощі. М’якоть нарізати на дрібні шматочки. Хребти в кільці досить м’які, але видалити їх потрібно обов’язково.
2. Яйце відварити круто, дрібно порубати.
Буряк натерти
3. Буряк для салату з кількою добре промити, залити холодною водою. Варити в шкірці до повної готовності. Готовність перевіряти, протикаючи буряк ножем. Вариться вона досить довго, тому краще вибирати невеликі коренеплоди – вони приготуються швидше. Коли буряк охолоне, почистити її і натерти на крупній тертці.
Цибулю нарізати тонко чвертю кільця
4. Цибулю нарізати тонко чвертю кільця. Якщо гірчить, залити окропом на кілька хвилин. Можна взяти фіолетовий лук, у нього більш м’який смак.
рецепт салату з кількою і буряком
5. Всі подрібнені продукти з’єднати, посолити, поперчити. Заправити майонезом і перемішати.
При подачі посипати буряковий салат з кількою дрібно нарубаною зеленню.
Рекомендуємо заглянути в розділ з салатами на день народження дитини.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *