Салат з черемшею, овочами і смаженим м’ясом

чи Можна зробити так, щоб овочеві салати стали улюбленою стравою не тільки серед тих, що худнуть дам, але і в чоловіків, які люблять смачно і щільно попоїсти? Звичайно, все можливо! Чому б не приготувати салат з черемшею, овочами і смаженим м’ясом? Якщо залишився невеликий шматочок нежирної свинини або телятини, якого для приготування повноцінного другого блюда буде недостатньо, визначте його в салат. М’ясо можна обсмажити заздалегідь, остудити його і до потрібного часу тримати в холодильнику. Або обсмажити в той час, поки будете нарізати овочі. У будь-якому випадку у вас буде можливість приготувати на вечерю швидкий і смачний салат, в якому є і вітаміни, і білок, і ще маса корисних речовин. Заправляти салат з черемшею, овочами і смаженим м’ясом краще оливковою або будь-яким рослинним маслом, змішаним з лимонним соком.
З черемшею всі салати виходять смачні і вітамінізовані, подивіться салат з нуту з черемшею або салат з черемші і кропиви.

Інгредієнти:

– нежирна свинина – 250 гр;
– черемша – 1 пучок;
– помідори свіжі – 2 шт (великих);
– огірок – 1 шт;
– цибулю зелений – невеликий пучок;
– яйця варені – 2 шт;
– рослинна олія – 1 ст. л;
– чорний перець мелений – 2-3 перешіптування;
– петрушка або кінза, кріп – невеликий пучок;
– сіль – за смаком.
Для заправки салату:
– лимонний сік – 2 ст. л;
– оливкова чи будь-яке рослинне масло – 2-3 ст. л.

Приготування:

Черемшу нарізати
Що б приготувати салат зі смаженим м’ясом, черемшею і овочами, потрібно черемшу промити під проточною водою, обсушити і нарізати дрібно, як для будь-якого зеленого салату. Якщо листочки вже розгорнулись, їх треба відрізати і спочатку розрізати вздовж на 3-4 смужки, потім нашаткувати зелень. Черешки дрібно порубати.
зелену цибулю нарізати
Так само дрібно нарізати зелений лук разом з білою частиною.
Помідори нарізати
Помідори розрізати на 4 частини. Вирізати серединку з насінням, злити сік, що виділився. Нарізати м’якоть часточками, не дуже тонко.
огірки нарізати
Навесні для салату використовуються тепличні огірки, шкірка у них досить тверда, щільна. Її можна зрізати повністю або частково, зробивши «зебру». Потім нарізати огірки скибочками.
Так само радимо приготувати салат з огірків, помідорів і листя салату.
яйця нарізати
Варені яйця нарізати дрібними кубиками як для звичайного салату.
М'ясо нарізати і обсмажити
Для нашого салату з черемшею м’ясо нарізати скибочками товщиною 2 див. Відбивати не потрібно. Посолити, поперчити, обсмажити в розпеченому рослинному маслі.
Нарізати м'ясо
Нарізати м’ясо скибочками або кубиками (можна теплим або остудити).
Зелень петрушки дрібно порубати
Зелень петрушки дрібно порубати ножем.
змішати рослинне масло і лимонний сік
Для заправки салату з смаженим м’ясом, черемшею і овочами змішати рослинне масло і лимонний сік. Злегка збити вінчиком або виделкою до загустіння.
полити заправкою
Всі підготовлені продукти скласти в окремий посуд, посолити і полити заправкою. Перемішати, дати кілька хвилин постояти щоб вбралася заправка.
Салат зі смаженим м'ясом, черемшею і овочами
Розкласти салат зі смаженим м’ясом по тарілках і подавати як доповнення до овочевих страв чи як самостійну страву.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *