Салат з капустою, помідорами і огірками

Практично круглий рік на нашому столі присутні різні салати. В наш час майже завжди можна приготувати смачні та корисні салати. Вони покращують роботу кишечника, сприяють засвоєнню других страв, а також допомагають скинути зайву вагу.
Літо – пора овочів, фруктів! Саме час подумати про своє здоров’я! А також почистити кишечник, дати організму відпочити від більш калорійної їжі, яку ми брали взимку, запастися вітамінами на наступний зимовий період. Наша земля з радістю ділиться всіма вирощеними під сонцем корисними для людини поживними речовинами. Вони дають величезний запас енергії, життєві сили, підвищують імунітет, та й просто приносять нам радість і задоволення.
Літні салати малокалорійні, проте, в них міститься багато вітамінів і макроелемент.

Інгредієнти:

– 2 свіжих огірка;
– 2 стиглих помідора;
– 1/2 вилка молодої капусти;
– 1/2 лимона;
– пучок кропу;
– пучок зеленої цибулі;
– 50 мл нерафінованої соняшникової олії;
– сіль за смаком.

Приготування:

Збираємо інгредієнти
1. Беремо всі необхідні інгредієнти для приготування салату з капустою, помідорами та огірками.
Шаткуємо капусту
2. Качан молодої капусти моєму під проточною водою, розрізаємо навпіл і акуратно шаткуємо. До речі капуста одна з основних овочевих культур в Україні. У ній міститься багато вітаміну С, Р, також мінеральних речовин, які підтримують кислотно-лужний баланс в нашому організмі.
Нарізаємо помідори
3. Помідори та огірки також миємо під проточною водою. Помідори ріжемо на невеликі часточки. У них міститься багато поживних речовин: цукор, вітаміни групи В1, В2, В3, Р, РР, К. Багато солей заліза, які добре засвоюються організмом. Присутній каротин. Дуже смачні салати виходять з різних сортів томатів. Якщо вам подобаються томати, то ми не бачимо причин не приготувати смачний салат з помідорів і руколи.
Нарізаємо огірки
4. Рекордсменом за кількістю води, що міститься в овочах, є дуже відомий всім нам огірок! Свіжий аромат – головне достоїнство цього овоча. Але і мінеральні солі (фосфор, кальцій, залізо, магній) теж є, але він ще і джерело легкозасвоюваних сполук йоду.
Нарізаємо кріп
5. Зелень для салату з огірками, помідорами та капустою обполіскуємо під прохолодною водою і дрібно нарізаємо. У кропі міститься багато ефірних олій, вітаміну С, солей магнію, фосфору, калію, кальцію. Його додають в більшість страв української та російської кухні.
Нарізаємо лук
6. Цибулю з давніх пір є одним з головних харчових продуктів не тільки в нашій країні, але і в європейських країнах.
Додаємо лимонний сік
7. Тепер змішуємо всі компоненти салату з капустою, огірками та помідорами. Додаємо вичавлений лимонний сік.
Додаємо масло
8. Додаємо нерафінована рослинна олія, сіль за смаком. Перемішуємо.
Салат з капустою, помідорами і огірками
9. Прикрашаємо салат. Наприклад: трохи посипаємо кунжутом. І викладаємо на красиве блюдо.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *