Салат з квашеної капусти і грибів

Справжній зимовий салат з доступних круглий рік продуктів. Салат з квашеної капусти і маринованих грибів виходить легким, низькокалорійним, і може використовуватися в якості гарніру до більш ситним продуктів. Готується блюдо швидко і зможе виручити, якщо потрібно терміново приготувати просту і смачну закуску.

Інгредієнти:

– 150 г квашеної капусти,
– 1 маринований (солоний) огірок,
– 100 г маринованих грибів. Для салату можна взяти консервовані печериці, опеньки або інші гриби на смак,
– половина цибулини,
– раст. масло для заправки,
– 0,5 ч. л. оцту,
– сіль,
– перець.

Приготування:

Квашену капусту промити
1. Квашену капусту промити під холодною водою і дати стекти рідини. Тверду, дуже кислу капусту необхідно попередньо обробити. Для цього її проварюють при слабкому кипінні 15-20 хвилин. В результаті капуста стає м’якше, а значна частина кислоти йде у воду.
Огірок нарізати тонкими напівкружечками
2. Огірок нарізати тонкими напівкружечками. Додати до капусти.
Цибулю нарізати кубиками
3. Цибулю нарізати кубиком. Додати до капусти.
нарізати мариновані гриби
4. Далі йдуть мариновані гриби. Маленькі розрізати навпіл, великі – на чотири або більше частин. Мариновані опеньки потрібно добре промити від маринаду, який має слизову консистенцію. Печериці промивати не потрібно. Додати гриби до капусти.
Заправити олією і оцтом.
5. Заправити олією і оцтом. Посолити, поперчити, перемішати. Салат готовий, можна подавати його на стіл.
перемішати салат
Такий салат добре поєднується з вареною картоплею, різними кашами. В пост він дозволить смачно і корисно поїсти. У квашеній капусті міститься багато вітаміну С, тому таке блюдо і смачно, і корисно для організму. Рецепт салат з квашеною капустою і маринованими грибами
Не менш смачний – вінегрет з квашеною капустою.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *