Салат з молодої капусти, огірків і маринованих грибів

Салат з капустою, огірками та грибами не тільки смачний, але і корисний для травлення. Подібні страви містять велику кількість вітамінів, що безсумнівно для нашого організму величезний плюс. Рецепт салату з капусти, огірків і маринованих грибів швидкий і простий.
Час – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
– капуста – 150 г;
– свіжий огірок – 1 шт.;
– кріп – ? пучка;
– гриби мариновані – 150 г;
– часник – 1 зубчик.
Для заправки:
– олія оливкова – 1 ст. л.;
– сік ? лимона;
– сіль – за смаком;
– цукор – за смаком.

Приготування:

нашаткувати капусту для салату
Для салату капусту використовую молоду, солодку і хрустку. Качан молодої білокачанної капусти очищаю від верхніх зелених, пошкоджених листя, вимиваю. Потім розрізаю качан капусти на четвертинки. Одну четвертинку капусти тонко шаткую.
огірок нарізати короткою соломкою
Свіжий молодий огірочок мою холодною водою і нарізаю соломкою.
кріп подрібнити
Кріп так само ополіскую холодною водою, промакиваю паперовим рушником і дрібно нарізаю.
молодий часник подрібнити
Очищений, вимитий часник подрібнюю. Нашатковану капусту посипаю сіллю, злегка мну її руками. Додаю нарізану кріп, огірок і часник. Відразу заправляю салат оливковою олією, щоб захистити капусту від в’янення. Потім додаю дрібку цукру, поливають лимонним соком. Якщо немає лимона, можна лимон замінити 9%оцтом, розведеним водою.
гриби нарізати шматочками або залишити цілими
Додаю В салат грибочки. Я брала гливи мариновані домашнього приготування, але можна замість глив використовувати мариновані шампіньйони.
Ось так швидко і легко можна приготувати салат з молодої капусти, огірків і маринованих грибів.
Салат з капустою, огірками та грибами

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *