Салат з печених баклажанів, помідорів і солодкого перцю

Пропонуємо вашій увазі гостренький, соковитий і до того ж низькокалорійний салат з печених баклажанів. В ньому баклажани чудово поєднуються з помідорами і солодким перцем. Пікантну нотку вносить дрібно нарізаний часник. Це блюдо цілком може урізноманітнити ваше меню під час посту і ідеально підходить для людей, які постійно піклуються про свою фігуру.
Інгредієнти для салату з печеними баклажанами

Інгредієнти:

– баклажани великі – 3 шт.;
– помідори – 3 шт.;
– солодкий перець – 2 стручка;
– часник – 5-6 часточок;
– масло рослинне – 2-3 ст. л.;
– кріп – ? пучка;
– оцет (лимонний сік) – ? ч. л.;
– сіль;
– перець чорний мелений.
Готуємо салат з печених баклажанів, помідорів і солодкого перцю.

Приготування:

укласти баклажани в форму
Баклажани вимити, відрізати плодоніжки.
Укласти у форму для запікання або на деко.
баклажани запечт
Поставити в попередньо нагріту до 180°C духовку. Якщо ви будете запікати баклажани в скляному посуді (як в даному рецепті) її треба ставити в холодну духовку, інакше форма може лопнути.
Запікати баклажани до м’якості протягом 30-35 хвилин.
З гарячих баклажанів зняти шкірку
З гарячих баклажанів зняти шкірку, скориставшись пластмасовим або дерев’яним ножем.
нарізати баклажани
Потім баклажани повністю остудити і нарізати маленькими кубиками.
Помідори покласти до окріп
Помідори промити. У маленькій каструльці закип’ятити воду. Ложкою опустити в неї помідори на кілька хвилин.
зробити надрізи на шкірці
На помідорах зробити гострим ножем надрізи хрест-навхрест і акуратно зняти шкірку.
Нарізати помідор
Нарізати, як і баклажани, маленькими кубиками.
Перець дрібно нарізати
Перець для салату з печених баклажанів добре вимити, вирізати плодоніжку, видалити перегородки і насіння. Дрібно нарізати.
часник дрібно нарубати
Очищені і промиті зубчики часнику дрібно нарубати.
У мисці з'єднати баклажани, солодкий перець, помідори і часник
Зелень кропу добре вимити й обсушити. Оскільки кріп знадобиться для прикраси страви, його можна дрібно нарізати, а можна розділити на невеликі гілочки (на ваш розсуд).
У великій мисці з’єднати баклажани, солодкий перець, помідори і часник. Приправити за смаком сіллю і перцем. Як слід перемішати.
Додати рослинне масло і оцет
Додати рослинне масло і оцет (лимонний сік). Ще раз добре перемішати.
Салат з печених баклажанів, помідорів і солодкого перцю готовий. Можна приступати до сервіровці.
Викласти салат акуратною гіркою на блюдо або тарілку. Оскільки він має яскраве забарвлення, для подачі краще взяти посуд білого кольору. Прикрасити ароматною зеленню кропу.
І ще один важливий момент: до подачі на стіл затягнуту плівкою миску з салатом тримати в холодильнику.
Цей легкий овочевий салат з печених баклажанів прекрасно гармонує з стравами з м’яса, вареної і смаженої картоплею, а також може бути подано як самостійну страву.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *