Салат з савойської капусти «Савой»

Савойська капуста нітрохи не поступається за своїми корисними якостями перед білокачанної капустою. З неї можна приготувати величезну кількість страв. Її можна вживати в їжу в сирому, так і термічно обробленому вигляді. У кулінарії її можна смажити, тушкувати, запікати, готувати всілякі салати. Сьогодні ми будемо готувати смачний і легкий салат з савойської капусти «Савой». А ось що можна з неї приготувати, так це квашену капусту. Завдяки своїй м’якій клітковини, савойська капуста також підходить і для дієтичного харчування.
Всі самі корисні вітаміни та мікроелементи з савойської капусти можна отримати при мінімальній термічній обробці. Савойська капуста – це джерело вітаміну А і С.
На вигляд це дуже гарний овоч. У савойської капусти пухирчасті листя по краях з рюшами. При її виборі та купівлі створюється враження, ніби цей овоч, спеціально одягли в ошатне плаття, щоб радувати покупців.
Для тих, хто любить капусту білокачанну рекомендуємо приготувати цей салат з капусти з горошком.
Салат з савойської капусти – рецепт.
інгредієнти для салату Савой

Інгредієнти:

– савойська капуста 300 гр.,
– цибуля порей 20 гр.,
– помідор 1 шт.,
– курячі яйця 2 шт.,
– сир Фета 100 гр.,
– шинка 150 гр.,
– маслини чорні 50 гр.
Для заправки:
– майонез-3 ст. л.,
– оливкова олія 1 ст. л.
– сіль – за смаком
– чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

ріжемо смужками капусту
Отже, як приготувати салат “Савой”. Для початку беремо салатник. Потім, промиваємо водою і обсушуємо листя савойської капусти. Після чого ріжемо смужками капусту і кладемо в салатник.
ріжемо шматочками помідор
Промиваємо водою помідор і ріжемо шматочками. Додаємо в капусту.
Ріжемо цибулю-порей
Ріжемо 20 гр. лука порею півкільцями, відправляємо в салатник.
ріжемо соломкою шинку
Потім беремо 150 гр. шинки або копченого м’яса на ваш вибір, і ріжемо соломкою.
Курячі яйця відварити і нарізати
Курячі яйця протягом десяти хвилин слід відварити в трохи підсоленій воді. Воду слід підсолити для того, щоб яйця при варінні не тріснули. Потім остудити в холодній воді і очистити від шкаралупи. Потім, ріжемо яйця кубиками і відправляємо в салатник. Для любителів грибів, салат можна ще додати за бажанням мариновані гриби.
порізати сир Фета кубиками, додати маслини
Після чого слід порізати кубиками сир Фета. Далі, відкриваємо банку консервованих маслин, зливаємо воду і додаємо чорні маслини до нарізаних овочів і м’яса.
змішати майонез з оливковою олією
Коли овочі, м’ясо і яйця порізані, слід змішати майонез з оливковою олією. Посолити і поперчити за смаком. Заправити заправкою салат. Після чого, салат слід ретельно перемішати.
рецепт салату Савой
Викладаємо салат з савойської капусти на тарілку і подаємо до столу.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *