Салат з серцем, маринованою цибулею та огірками

Неординарний салат зі свинячим серцем. Стане чудовою прикрасою святкового столу. На смак виходить дуже схожим на салат з мовою. При цьому самі розумієте, серце коштує набагато дешевше делікатесного і дорого мови. На будні дні, коли не хочеться особливо возитися зі свинячим серцем (а воно вариться довго), можна використовувати курячі сердечка. До речі, вони і коштують дешевше. Проте якщо у вас є мультиварка, то поняття «возитися з серцем» в принципі відпадає. Просто ставите його на 40 хвилин в режим скороварки і через деякий час – у вас на столі готовий м’який продукт без зайвих рухів. Краса!
Цибулю в салаті використовується маринований. Маринад робиться гарячим, тому процес його приготування дуже швидкий. І, тим не менш, врахуйте це момент, т. к. маринад з цибулею повинні все-таки охолонути. З червоним цибулею салат виглядає найбільш ефектним. Але, само собою, якщо його немає легко замінюйте на салатний або звичайний білий ріпчаста.
Салат зі свинячого серця з маринованою цибулею та огірком – рецепт дня.
Інгредієнти для приготування салату з серцем і маринованими огірками

Інгредієнти:

– 1 свиняче серце,
– 1 морквина,
– 1 головка цибулі,
– 1 свіжий огірок,
– 1 маринований огірок,
– 2 курячих яйця,
– 80 грам майонезу,
– 1 чайна ложка гірчиці,
– 2 чайні ложки цукрового піску,
– 1,5 чайні ложки столового 9 %-ного оцту,
– Кухонна сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

Серце відварити і нарізати
Серце гарненько миємо. Кладемо в каструлю з холодною водою і варимо до готовності. На звичайній плиті для цього знадобиться півтори чи дві години. В мультиварці – близько 40 хв.
Серце виймаємо з бульйону, остуджуємо. Рубаємо на соломку.

морквину натерти і підсмажити
Промиваємо і очищаємо моркву. Натираємо на крупній тертці або використовуємо тертці для корейських страв. Ставимо сковороду на плиту, накаляем, додаємо рослинне масло, обсмажуємо в ньому морквину.

Курячі яйця відварити і нарізати
Готову моркву перекладаємо з сковороди на тарілку і ставимо остуджуватися.
Відварюємо курячі яйця круто (10 хвилин після закипання). Остуджуємо, очищаємо, розрізаємо на невеликі кубики з допомогою яйцерізки або просто ножем.
Огірок нарізати соломкою
Промиваємо під проточною водою свіжий огірок. Нарізаємо його на тонку соломку.
цибулю нарізати і замаринувати
Очищаємо цибулю, шаткуємо її на півкільця. Викладаємо в чашечку. Посипаємо цибулю двома чайними ложками цукрового піску, сіль за смаком, поливаємо оцтом (півтори чайні ложки). Кип’ятимо в чайнику воду і заливаємо цибулю гарячою водою. Розмішуємо і залишаємо цибулю в такому вигляді маринуватися. Як тільки маринад охолоне, рідину зливаємо, цибулю проціджуємо, злегка віджимаючи.

Змішуємо з майонезом гірчицю і маринований огірок
Тепер приготуємо соус для заправки салату. Змішуємо з майонезом гірчицю. Маринований огірочок натираємо на дрібній тертці і додаємо в гірчично-майонезну суміш. Гарненько розмішуємо.

інгредієнти з'єднати, додати соус
Нашинковане серце з’єднуємо з замаринованим цибулею, нарізаним огірком і яйцем, а також постигла обсмаженої морквиною. Заправляємо салат соусом.

Солимо, перчимо, перемішуємо салат
Солимо, перчимо, орієнтуючись на свій смак. Розмішуємо.

рецепт салату з сердецем
Готово, подаємо до столу!
рецепт салату з серцем під незвичайним соусом
Салат з серцем, маринованою цибулею та огірками

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *