Салат з цвітної капусти з маслинами і анчоусами

У нас не так широко поширені салати з відвареною цвітною капустою, як, наприклад, в Італії. Це велике упущення, так як такий салат виходить диетичным, корисним і дуже смачним, за умови, що інгредієнти підібрані правильно.
Нейтральною капусті необхідні яскраві смакові акценти. Наприклад, солоні маслини і анчоуси. Спробуйте, ви не залишитеся байдужі.
Готуємо салат з цвітної капусти з маслинами і анчоусами. До речі, ви можете подивитися ще, як приготувати салат з анчоусами і помідорами.

Інгредієнти:

– пів качана цвітної капусти;
– половина солодкого перцю;
– жменю солоних маслини з кісточкою;
– 3 солоних анчоуса;
– 1 ст. л. оливкової олії;
– 1 ст. л. бальзамічного оцту;
– кілька каперсів;
– половинка зубчики часнику;
– сіль за смаком.

Приготування:

суцвіття капусти відварити
Що б приготувати салат з цвітної капусти з маслинами і анчоусами, капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності, краще на пару.
перець нарізати соломкою
Поки капуста готується, солодкий перець наріжемо тонкою соломкою.
зробити заправку для салату
Робимо заправку для салату з цвітної капусти: змішуємо в рівних пропорціях масло і оцет, видавлюємо часник через прес. Ретельно перемішуємо заправку.
з маслин видалити кісточку
Маслини разрежем навпіл, виймемо косточу.
на тарілку викласти капусту, перець і маслини
Викладемо На тарілку відварні суцвіття капусти, посолити їх. Викладемо поверх капусти нарізаний солодкий перець і маслини.
додати каперси і анчоуси
Каперси і анчоуси можна викласти повністю.
полити салат заправкою
Поливаємо салат з цвітної капусти з маслинами і анчоусами заправкою з часником.
Салат з цвітної капусти з маслинами і анчоусами
Подавайте салат з цвітної капусти, давши йому настоятися протягом півгодини.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *