Салат зі смаженими печерицями «Святковий»

Святкові салати зазвичай подаються на великих блюдах і прикрашаються особливо вишукано і урочисто. Це дозволяє створити особливу святкову атмосферу і підняти настрій на весь день.
Для того, щоб приготувати салат зі смаженими печерицями “Святковий”, потрібні наступні продукти:
– свіжі шампіньйони – 400 г;
– помідори чері – 300 г;
– яйця – 3 шт.;
– яблуко – 1 шт.;
– листя салату – 1 пучок;
– вершкове масло – 2 ст. л.;
– сметана – 0,5 склянки;
– рослинна олія – 2 ст. л.;
– половинка лимона;
– кріп – 0,5 пучка;
– цукор – щіпка;
– сіль.

Приготування:

Збираємо інгредієнти
Збираємо всі інгредієнти для салату з печериць.
Нарізаємо печериці
Печериці вимити і нарізати тонкими скибочками.
Тушкуємо і охолоджуємо гриби
У сковороді розігріти вершкове масло і тушкувати гриби до готовності. Охолодити.
Варимо яйця
Яйця круто відварити (10 хвилин після закипання), охолодити, заливши холодною водою. Очистити.
Нарізаємо салат
Салат вимити, обсушити і порвати руками на невеликі шматочки. Вистилати шматочками салату страву.
Розкладаємо яблука
Яблуко вимити, розрізати на 4 частини, видалити серцевину і кожну четвертинку нарізати тонкими скибочками, які викласти на салатне листя.
Викладаємо гриби
На яблуко зверху викласти смажені гриби.
Викладаємо яйця
Яйця нарізати тонкими кружальцями і викласти рівномірно зверху на гриби.
Викладаємо помідори
Помідори вимити і розрізати кожен на 4 частини. Викласти на яйця.
Змішуємо інгредієнти
Для приготування соусу змішати сметану, рослинне масло, сік лимона, цукор і сіль.
Салат зі смаженими печерицями «Святковий»
Полити соусом салат зі смаженими печерицями і прикрасити гілочками кропу. Всі! Можна подавати наш смачний салат з печерицями до столу!

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *